Биолози от Оксфордския университет твърдят, че извънземните форми на живот

...
Биолози от Оксфордския университет твърдят, че извънземните форми на живот
Коментари Харесай

Оксфордски биолози: Възможно е извънземните да приличат на хората

Биолози от Оксфордския университет настояват, че извънземните форми на живот може да са еволюирали по сходен метод като организмите на Земята, заяви Фокс нюз.

Процесът на натурален асортимент, който е основал неизброимите типове на Земята, евентуално е протичал и на други планети, акцентират учените. Това обаче не значи, че извънземните ще наподобяват на красиви хора.

"Не можем да кажем дали извънземните ще вървят на два крайници, или ще имат огромни зелени очи - сподели Сам Левин от катедрата по зоология на Оксфордския университет. - Но имаме вяра, че еволюционната доктрина дава неповторимо в допълнение средство, с което да се опитаме да разберем по какъв начин ще наподобяват извънземните. "

Естественият асортимент е развой, разказан от Дарвин, съгласно който оцеляват най-приспособимите типове. На Земята това е довело да еволюцията на хората.

На друга планета обаче животът може да наподобява друго, според от изискванията.

На Земята еволюцията на типовете се задвижва от огромни преходи, при които една група организми минават на по-високо равнище. Това се е случило, когато едноклетъчните са станали с няколко кафези, или когато са се образували първите общности примати, и с времето се е появило човечеството.

"Като предвиждаме, че извънземните минават през такива съществени преходи, както се е появил комплицираният живот измежду типовете на Земята, можем да кажем, че еволюцията е до известна степен предвидима, и те би трябвало да наподобяват на нас " - добави Левин.

Според неговото проучване извънземните несъмнено са достигнали до сходни "механизми " като хората, с цел да "избягват спорове, поддържат съдействие, да поддържат действието на организма ".

"В публикацията ни предлагаме различен метод, който се състои в това да използваме еволюционната доктрина, с цел да създадем прогнози, които са самостоятелни от детайлностите за Земята. Това е потребен метод, тъй като теоретичните прогнози могат да се ползват за извънземни, които са от силиций, нямат ДНК, дишат азот " - сподели Левин.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР