Биолаборатории в Лвов са работели с патогените на чума, антракс

...
Биолаборатории в Лвов са работели с патогените на чума, антракс
Коментари Харесай

Русия съобщи за украински биолаборатории , работили с чума и дизинтерия

Биолаборатории в Лвов са работели с патогените на чума, антракс и бруцелоза, а в Харков и Полтава - с патогените на дифтерия, салмонелоза и дизентерия. Това съобщи Игор Кирилов, шеф на силите за радиационна, химическа и биологична отбрана на въоръжените сили на Руската федерация, представен от ТАСС, като за тази информация няма без значение удостоверение.

" Анализът на заличаванията демонстрира работата с патогените, причинители на чума, антракс и бруцелоза в биологичната лаборатория в Лвов, както и с патогените, причинители на дифтерия, салмонелоза и дизентерия в лаборатории в Харков и Полтава ", сподели той.

Както разясни Кирилов, в Лвов са унищожени над 320 контейнера: 232 контейнера с причинителя на лептоспироза, 30 - с туларемия, 10 - с бруцелоза и 5 - с чума. Номенклатурата и непотребното количество биопатогени свидетелстват за работата, осъществена в границите на военно-биологическите стратегии ", акцентира той.

Според Кирилов, " кураторите от Пентагона схващат, че в случай че тези сбирки стигнат до съветски специалисти, тогава с огромна степен на възможност ще бъде открито нарушаване от Украйна и Съединените щати на Конвенцията за възбрана на биологични и токсични оръжия.

По съответно, съгласно него става дума за " работа за възстановяване на патогенните свойства на микроорганизмите посредством способи на синтетичната биология ". Само това може да изясни бързината, с която е осъществена ликвидацията ", сподели той.

Според Кирилов активността на биологичните лаборатории в Украйна и ръководената от Съединени американски щати стратегия за " реформиране " на украинската здравна система са довели до неконтролируемо увеличение на честотата на изключително рискови инфекции.

" В същото време активността на биологичните лаборатории, чиято работа следим от 2014 година, и програмата за по този начин наречената промяна на украинската здравна система, която се ползва от Съединени американски щати, доведоха до неконтролируемо повишаване на заболеваемостта от изключително рискови и стопански значими инфекции ", сподели Кирилов на брифинг, като се базира на резултатите от разбора на документи, свързани с военно-биологични действия на Съединени американски щати на територията на Украйна.

Според ръководителя на войските на силите за радиационна, химическа и биологична отбрана на Русия на територията на Украйна се записва нарастване на броя на случаите на рубеола, дифтерия и туберкулоза.

" Заболеваемостта от морбили се е нараснала над 100 пъти. Световната здравна организация разгласи Украйна за страна с висок риск от зараза от полиомиелит ", акцентира той.

Кирилов сподели, че Украйна, под претекст, че тества антиковидни медикаменти, е изпратила няколко хиляди серумни проби от пациенти в Съединените щати, най-вече такива, принадлежащи към " славянската етническа група ".

" Под предлог за тестване на средства за лекуване и предварителна защита на коронавирусна зараза, няколко хиляди проби от серум на пациенти, най-вече от славянската етническа група, бяха взети от Украйна в изследователския институт " Уолтър Рийд " на американската войска ", съобщи той.

Това не е първия път, когато Русия декларира за съществуването на секретни биологични и медицински лаборатории на територията на Украйна и Грузия. Засега тези изказвания не са доказани от самостоятелни източници.

ТЕМА преди 26 минути 500 преди 47 минути 570 преди 1 час 1805
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР