Биография: Николай Желязков е роден на 24 май 1974 г.

...
Биография: Николай Желязков е роден на 24 май 1974 г.
Коментари Харесай

Николай Желязков, кандидат за кмет на район „Приморски“ от ПП-ДБ: Ще спрем порочните практики в управлението

Биография: Николай Желязков е роден на 24 май 1974 година в гр. Варна. Възпитаник е на IV Езикова гимназия „ Фредерик Жолио - Кюри “ във Варна. Владее френски, британски и съветски език. От 2002 година е вписан, като юрист, във Варненска адвокатска гилдия и работи като подобен и досега в региона на гражданското и комерсиалното право и правото на Европейския съюз. Създател и ръководител е на Сдружение с нестопанска цел в социална изгода „ Инициатива за положителни практики “, с екипа на което взе участие в изработването и внедряването на положителни практики в ръководството. Има добита подготовка по управнически политики и умения от национални стратегии. Понастоящем заема поста заместник-председател и член на Съвета на шефовете на Държавната консолидационна компания (ДКК). В свободното си време се занимава с водни спортове и философия. Обича да пътува.

 

Николай Желязков живее в кв. “Чайка ” още от зората на неговото основаване. Прекарал е целия си живот там и е осведомен в елементи с проблемите на най-големия регион в община Варна – регион Приморски. С мъка споделя, че е очевидец на неговия крах, само че към момента таи вярата, че остарелият му искра може да бъде върнат. Разбира се, с едно друго от досегашното, визионерско ръководство.

Според него хората там не получават задоволително от ръководството на досегашния кмет Портних. Развитието на региона през годините не е планувано и не е следено в публичен интерес, като от това са били облагодетелствани единствено обособени частни вложители.

„ Район Приморски не е просто най-големият регион във Варна – той е един от главните мотори на икономическия живот в града. Хората тук заслужават заслужен живот, съчетаем с приноса им към развиването на града. Моята цел е, дружно с бъдещия кмет на Варна – Благомир Коцев – да осигуря това за жителите на регион „ Приморски “, споделя Желязков.

По думите му в околност Траката и Евксиноград, да вземем за пример, липсват обикновена инфраструктура, канализация, съответно сметосъбиране, детски градини и площадки, учебно заведение или здравен пункт, а в това време хората са принудени да заплащат едни от най-високите налози. „ Траката от дълго време не е вилна зона, а квартал, в който живеят доста хора. Той има потребност да бъде организиран с съответно обмисляне и създаване. Аз имам визия за развиването на региона и ще работя за неговото видоизменение с моя екип “, споделя Желязков.

Основният проблем на регион “Приморски ”, както и на целия град, е че се ръководят неприятно, решенията се взимат „ на парче “ и без обща визия. Досегашното управление не вижда общата картина, а единствено се пробва да взема решение обособени проблеми, при неприятно и непрозрачно ръководство на обществения запас, с калпаво осъществяване и ниско качество, единствено за да се усвоят „ едни средства “. Това се отразява на презастрояването, на инфраструктурата, на замърсяването и на утежняването на всички сфери от живота във Варна.

Варненци желаят досегашните ръководещи да бъдат заменени с нови по-добри и честни хора, тъй като към този момент са разбрали, че досегашните нямат такива качества и при още едно ръководство на Иван Портних няма да получат нищо друго, с изключение на още от същото. По думите на Желязков, при многочислените срещи с варненци, те споделят, че са разочаровани от неприятното ръководство и забележимия крах на града и от недостъпността на администрацията, която е „ глуха “ за техните проблеми.

Николай Желязков има визия за разрешаването на множеството проблеми в региона, за други, споделя, че ще би трябвало да бъдат направени разбори.

 

Ето някои от неговите съществени цели.

1. Разширяване на парковете, зелените и спортните площи и създаване на нови, където има опция, в опит да бъде обезщетено презастрояването и да бъде обезпечена по-здравословна градска среда. Мораториум върху продажбата на общински парцели, които се употребяват за застрояване с жилищни здания.

2. Оптимизиране на техническата база и групите в детските градини, търсене на благоприятни условия за създаване на нови детски градини, учебни заведения и здравни пунктове, в регионите, където са нужни.

3. Изграждане на подземни контейнери в градската част, по-достъпни контейнери във вилните зони и сметоизвозване с нискогабаритни камиони. Осигуряване на по-адекватно сметопочистване, с цел да бъде решен казусът с чистотата на града - един от най-наболелите проблеми на варненци.

4. Разширяване и възстановяване на пътните артерии сред градската част на региона и “Виница ”, Траката, Евксиноград, Манастирски хълм и други. Проблемите с градския превоз могат да се решат, като се вкарат повече и по-чести автобусни курсове сред градската, вилната и курортната част на региона.

5. Прозрачна и работеща администрация, отворена към жителите, с приемни дни на кмета. Засилен надзор върху разходването на обществените средства и преустановяване на порочните практики в администрацията.

Така вижда развиването на регион “Приморски ” претендентът за кмет на ПП-ДБ Николай Желязков.

Подкрепете Николай Желязков за кмет на регион „ Приморски “ на балотажа в неделя с номер 66 в бюлетината!

 

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

 

*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР