Биофармацевтичната компания AstraZeneca обяви, че не се е оттеглила от

...
Биофармацевтичната компания AstraZeneca обяви, че не се е оттеглила от
Коментари Харесай

AstraZeneca обяви, че не се е оттегляла от разговори с ЕС за забавените доставки

Биофармацевтичната компания AstraZeneca разгласи, че не се е отдръпнала от диалози с Европейския съюз за имунизацията против ковид и възнамерява да се срещне с представители на общността по-късно в сряда в Брюксел, съобщи Асошиейтед прес.

Съобщението беше направено откакто представители на Европейски Съюз споделиха по-рано през днешния ден, че компанията се е отдръпнала от срещата за разискване на забавените доставки на ваксина за 27-членния блок. Говорител на комисията посочи, че тази заран от сдружението не са изпратили представител за планувана поредна среща онлайн. Комисията, представители на страните от Европейски Съюз и на сдружението тази седмица разговаряха няколко пъти.

Според представители на Европейска комисия производителят, получил огромно европейско финансиране за създаването на ваксина, не дава ясни отговори за какво липсват количествата, поръчани от Европейски Съюз предходната есен. Предвижда се в петък европейската лекарствена организация да утвърди имунизацията на AstraZeneca и това да бъде третият препарат, употребен в имунизационната тактика на Европейски Съюз против Covid-19.

Спорът сред AstraZe
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР