Биофармацевтичната компания AstraZeneca обяви, че не се е оттеглила от

Биофармацевтичната компания AstraZeneca обяви, че не се е оттеглила от ...

AstraZeneca обяви, че не се е оттегляла от разговори с ЕС за забавените доставки


Биофармацевтичната компания AstraZeneca обяви, че не се е оттеглила от разговори с Европейския съюз за ваксината срещу коронавируса и планира да се срещне с представители на общността по-късно в сряда в Брюксел, предаде Асошиейтед прес.

Съобщението беше направено след като представители на ЕС казаха по-рано днес, че компанията се е оттеглила от срещата за обсъждане на забавените доставки на ваксина за 27-членния блок. Говорител на комисията уточни, че тази сутрин от дружеството не са изпратили представител за насрочена поредна среща онлайн. Комисията, представители на държавите от ЕС и на дружеството тази седмица разговаряха няколко пъти.

Според говорители на ЕК производителят, получил голямо европейско финансиране за разработването на ваксина, не дава ясни отговори защо липсват количествата, поръчани от ЕС миналата есен. Предвижда се в петък европейската лекарствена агенция да одобри ваксината на AstraZeneca и това да бъде третият препарат, използван в имунизационната стратегия на ЕС срещу Covid-19.

Спорът между AstraZe

Източник: mediapool.bg