Биофармацевтичната компания "Астра Зенека" обяви, че не се е оттеглила

...
Биофармацевтичната компания "Астра Зенека" обяви, че не се е оттеглила
Коментари Харесай

AstraZeneka отрече да е отказвала преговори с ЕС

Биофармацевтичната компания "Астра Зенека " разгласи, че не се е отдръпнала от диалози с Европейския съюз за имунизацията против ковид и възнамерява да се срещне с представители на общността по-късно през днешния ден в Брюксел, съобщи Асошиейтед прес.

"Можем да потвърдим, че не отхвърляме. Ще присъстваме на срещата с представители на Европейски Съюз по-късно през днешния ден “, се споделя в изказване на "АстраЗенека ".

Съобщението беше направено откакто представители на Европейски Съюз споделиха по-рано през днешния ден, че компанията се е отдръпнала от срещата за разискване на забавените доставки на ваксина за 27-членния блок.

Преди това изпълнителният шеф на "АстраЗенека " Паскал Сорио съобщи в изявление за водещи европейски медии, че компанията няма договорни отговорности, а единствено би трябвало да постави "възможно най-голямо изпитание ".

Според източника на информацията за отхвърли на компанията да взе участие в срещата компанията възнамерявала да отговори документално на настояването на еврокомисаря по опазването на здравето Стела Кириакиду за повече информация.

През август Еврокомисията се контракти да закупи от компанията 300 млн. дози за 750 млн. евро с опция за още 100 млн. ваксини.

Три месеца по-късно Англия контракти 100 млн. дози.

Сорио обаче твърди, че контрактуваната с Европейски Съюз численост не е наложителна.

Спорът сред "Астра Зенека " и Европейски Съюз ускори безпокойството от поява на "ваксинационен шовинизъм ", защото страните членки, които с всички сили се пробват да сложат завършек на пандемията и да се върнат към естествен живот, се стремят по всевъзможен метод да получат колкото се може повече дози ваксина, колкото се може по-бързо, показва АП.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР