BIODERMA Women’s Run – първото в България бягане само за

...
BIODERMA Women’s Run – първото в България бягане само за
Коментари Харесай

София посреща петото издание на BIODERMA Women’s Run това лято

BIODERMA Women’s Run – първото в България тичане единствено за дами, идва за своето пето издание на 17-ти юни. Бягането обичайно е с благотворителна цел и поддържа Сдружение „ Деца с онкохематологични болести “. Събитието и тази година е под патронажа на посланика на Франция в България, Негово Превъзходителство господин Жоел Мейер.

ЗА ИНИЦИАТИВАТА И ИЗДАНИЕ 2023

Грижата за тялото и мозъка е от първостепенно значение – от BIODERMA имат вяра в цялостното благотворно влияние на бягането – най-естествения за индивида спорт, и към този момент пета година канят дамите на старта на BIODERMA Women’s Run. Състезанието е първата у нас самодейност за напълно дамско тичане, която се осъществя от BIODERMA и Спортен клуб „ Бегач “ от 2019 година Начинанието започва с мотивацията повече дами да се включват в надпреварите по тичане в България и това е към този момент факт – всяко последващо издание се радва на все по-голям интерес от дамската публика, а към този момент образуваната към събитието общественост чака с неспокойствие подновяването му.

Тази година датата е 17-ти юни, категориите за присъединяване още веднъж са 5, а събитието за следващ път е с благотворителна идея – акцията „ Заедно сме в учебно заведение без граници “ на Сдружението „ Деца с онкохематологични болести “, което BIODERMA поддържа от 2018 година

За експедитивност дамите ще се съзтезават на 2 дължини – 5 и 3 км. В 3-километровата отдалеченост има особено обособена категория за девойки от 10 до 15-годишна възраст в това число – TEEN Girls Run.Тийнейджърското съревнование и тази година се радва на поддръжката на Френски институт в България, които ще връчат премия на най-бързата госпожица.

На 3 км в парка зад музей „ Земята и хората “ ще тичат участниците в „ Мама и аз “ – категорията за дами и деца до 10-годишна възраст. Традиционно петата категория, отворена за всички креативен настроени участници, е състезанието за най-оригинален костюм, в който жури от фешън специалисти ще награди трите най-смели и екстравагантни участнички. Организаторите имат вяра, че провокациите – като това да се включиш за първи път в съревнование по тичане, се посрещат доста по-лесно и прелестно дружно, и приканват всички да основат свои тимове за BIODERMA Women’s Run, за най-бързите от които ще има специфични изненади.

 Bioderma Women Run Mama i az

Трасето ще бъде познатото от предходната година към НДК, а стартът е от Билетния център в 09:00 на 17-ти юни. Победителите във всички категории ще получат артикули на BIODERMA, задоволителни за цяла година, а подгласниците на второ и трето място – артикули на марката на стойност 200 лева

Регистрацията за BIODERMA Women’s Run е отворена на уеб страницата на събитието

ЗА БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА КАУЗА

Освен идеята на женското тичане, BIODERMA Women’s Run има и друга благотворителна цел. 20% от средствата от такси за присъединяване в BIODERMA Women’s Run се подаряват на Сдружение „ Деца с онкохематологични болести “, което BIODERMA поддържа от 2018 година посредством акцията „ Заедно сме в учебно заведение без граници “. Тя дава късмет на децата с онкохематологични болести да продължат образователния развой по време на лекуването си. Проектът обгръща над 100 деца в учебна възраст, които се лекуват в клиниките по детска онкохематолог

ПОВЕЧЕ ЗА СДРУЖЕНИЕ „ ДЕЦА С ОНКОХЕМАТОЛОГИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ “

Сдружение „ Деца с онкохематологични болести “ е организация, основана от родители на деца с онкохематологични болести, техни близки и съидейници. Регистрирано е през 2010 година и вписано в ЦР на ЮЛНЦ за общественополезна активност под № 201012222006. Притежава лиценз за даване на обществени услуги за деца, публикуван от ДАЗД и е регистриран снабдител на обществени услуги към АСП. Пълноправен член е на Международната конфедерация на организации на родители на деца с рак – CCI, сплотяваща 181 организации от 90 страни.

ПОВЕЧЕ ЗА СПОРТЕН КЛУБ БЕГАЧ

Спортен клуб „ Бегач “ е учреден през февруари 2012 година като нестопанско съдружие в социална изгода за да развива бягането и кардио спортовете, както и всеобщата и спортна просвета и аматьорския спорт. Спортен клуб „ Бегач " провеждат над 10 надпревари и 1 семинар годишно.

 Bioderma Women`s Run
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР