Bingo Symphony Orchestra, балет Арабеск“ и актьорът Ники Станоев представят

...
Bingo Symphony Orchestra, балет Арабеск“ и актьорът Ники Станоев представят
Коментари Харесай

Балет „Арабеск“ и Bingo Symphony Orchestra представят “The Bingo Project” тази вечер

Bingo Symphony Orchestra, балет „ Арабеск “ и артистът Ники Станоев показват на публиката в Националния музикален спектакъл „Стефан Македонски“ сатиричния танцов театър “The Bingo Project ” довечера от 19.00 часа.

“The Bingo Project ” ни придвижва в неуместния свят на една антиутопия. Зрителите ще станат очевидци на амалгама от драма, трилър, екшън, комедия и романтика, одухотворени посредством спектакъл, музика и танц на фона на съвременен прочит на творбите на Стравински, Шостакович, Прокофиев, Барток, Чайковски, Пиацола и Шнитке.



Действието се развива в несигурно бъдеще, в което световното стопляне е реалност, а бюрокрацията диктува всяка стъпка на обществото. Пред нея е безпомощен и самият демон. Всички обичайни институции са претърпели развиване и даже трансформация: ръководството, администрацията, бракът. За да оцелеят в чиновническия пъкъл, героите би трябвало да печелят планове.

Една Бинго зала, която се преобразява в брачен салон или балетна сцена, става сцена на комични обстановки, горещи пристрастености и съревнование. Разковничето на тази история се крие в танца и в любовта.

Създаването на Bingo Symphony Orchestra, реализатори на музиката в спектакъла, е обвързвано съответно със сюжета на балета “The Bingo Project ”: Главните герои вземат участие в план за основаване на балетна режисура, за която е нужен и оркестър. Тъй като обаче не разполагат с нужните средства за подобен, те основават дребна музикална групировка с гръмкото име “Bingo Symphony Orchestra ”.

Шестимата участници в групата – Евден Димитров, Орлин Цветанов, София Радилова, Младен Тасков, Стефан Горанов и Георги Маринов са известни джаз, рок, ъндърграунд и типичен музиканти, чиито креативен търсения се сплотяват към извънредно разнообразния репертоар, включен в спектакъла: от известни и танцови пиеси до творби на Стравински и Барток.

Някои от изпълнителите са част от състава на камерен отбор “Софийски солисти ” и симфоничния оркестър на БНР, други принадлежат към ъндърграунд групите “Wozzeck & Чугра ”, “Slav de Hren ” или фънк и фюжън групировката Funky Miracle, концертират и преподават у нас и в чужбина.

Спектакълът ще бъде показан от трупата на балет “Арабеск ”, които към този момент 50 години са неоспорим водач в модерния танц. Артистичният им шеф Боряна Сечанова, хореографът Асен Наков, както и авторката на сценографията и костюмите Елица Георгиева са носители на редица влиятелни награди измежду които “Кристална лира ”, Наградата на столична община, “Аскеер ”, “Икар ” и други

В ролята на Чиновника ще влезе Ники Станоев, прочут от сериала “Домашен арест ” и доста други постановки.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР