Bing на Microsoft може да стане търсачката по подразбиране в

...
Bing на Microsoft може да стане търсачката по подразбиране в
Коментари Харесай

Samsung може да се откаже от търсачката на Google и да премине към Bing

Bing на Microsoft може да стане търсачката по дифолт в смарт телефоните на Samsung, като размени търсачката на Гугъл, научи NYT. Решаващият фактор за корейския производител може да бъде консолидираното на чатбота ChatGPT в Bing. Новината, че Samsung може да се откаже от контракта, който носи по 3 милиарда $ годишно на Гугъл, провокира същинска суматоха в интернет колоса.

Bing на Microsoft може да размени търсачката на Гугъл в устройствата на Samsung. Информацията е на изданието The New York Times, което се базира на вътрешна преписка на Гугъл, станала притежание на редакцията.

Според изданието новината, че Samsung може да не възобнови контракта, който носи на Гугъл 3 милиарда $ годишно, е провокирала суматоха в корпорацията. Служителите са били шокирани, когато управлението е поискало от доброволци да съберат материали за презентация, с която да убедят Samsung да удължи контракта, който е в действие от 12 години, добавя NYT.

Според чиновници на Гугъл решаващият фактор за южнокорейската компания е била интеграцията в търсачката Bing на ChatGPT – чатботът, който може да дава отговор на потребителски запитвания благодарение на невронна мрежа. За да не губи позиции, Гугъл започва няколко плана за възобновяване на своята търсачка, в това число плана Magi за консолидиране на изкуствен интелект в съществуващите артикули на корпорацията, откри NYT.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР