Binance.US, базирана в САЩ крипто борса, отбеляза значителен спад в

...
Binance.US, базирана в САЩ крипто борса, отбеляза значителен спад в
Коментари Харесай

Пазарният дял на Binance.US пада на фона на съдебно дело

Binance.US, основана в Съединени американски щати крипто борса, означи забележителен спад в пазарния си дял, хипотетично заради правосъдно дело, заведено от федералните финансови регулатори.

Според отчет на Reuters от 5 юли, позоваващ се на данни от Kaiko, пазарният дял на Binance.US в Съединени американски щати е понижен от над 22% през април до почти 0.9% към 26 юни.

През юни Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC) заведе дело против Binance.US, Binance и нейния основен изпълнителен шеф Чанпен Джао, обвинявайки ги, че работят като нерегистрирана борса за скъпи бумаги. Преди това Комисията за търговия със стокови фючърси към този момент беше подала сходно правосъдно дело против Binance и Джао през март.

Coinbase, друга крипто борса, също е изправена пред правосъден иск от SEC. Данните, предоставени от Reuters, обаче демонстрират, че пазарният дял на Coinbase в Съединени американски щати се е нараснал от към 48% на 55% през юни.

Този скок може да се дължи на това, че Coinbase е посочена като сътрудник за наблюдаване в голям брой документи, подадени до SEC от мениджъри на активи, които желаят да започват Биткойн борсово търгуван фонд (ETF) в Съединени американски щати.

На 5 юли комбинираният размер на търговията със спот и деривати на централизираните тържища надвиши $2.7 трилиона. Това нарастване на размера може да се отдаде частично на възходящите настройки на вложителите след подаването от BlackRock на заявление за спот Биткойн ETF.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР