Binance ще придобие криптоактивите и клиентските депозити на изпадналия в

...
Binance ще придобие криптоактивите и клиентските депозити на изпадналия в
Коментари Харесай

Binance спасява Voyager в сделка за $1 милиард

Binance ще придобие криптоактивите и потребителските депозити на изпадналия в рецесия криптокредитор Voyager Digital в договорка за 1.02 милиарда $, предава CNBC. Новината идва след неуспеха на съглашението с FTX, която не съумя да приключи уговорената по-рано покупка поради личния си колапс.

Voyager подаде молба за отбрана от банкрут през юли 2022 година, откакто крипто хедж фондът Three Arrows Capital (3AC) изпадна в несъблюдение на заем от компанията на стойност 670 млн. $. При подаването на желае компанията за криптокредитиране и търговия с криптовалути разполагаше почти с 1.3 милиарда $ активи на своята платформа и повече от 350 млн. $ в брой.

Дългът на 3AC обаче я сложи в тежко състояние в миг, когато криптопазарът към този момент вървеше надолу. За съпоставяне, в края на 2021 година Voyager разполагаше с активи на стойност 5.8 милиарда $.

Voyager ще бъде добита от подразделението Binance.US. В прессъобщение компанията сподели, че предлагането на най-голямата криптоборса е

най-високата и най-хубавата оферта за съществуващите активи “.

Тя ще помогне за това на клиентите и кредиторите да се върне назад оптималната стойност в интензивен интервал от време.

Повече от 1.7 милиона консуматори на Voyager чакаха да схванат какво ще се случи с тяхната криптовалута. Първоначално за покупател на изпадналата в усложнение компания бе определена FTX. Няколко седмици по-късно обаче самата тя се срина след разкриването на многомилиардна дупка в салдото ѝ и последвалите обвинявания в машинация на създателя Сам Банкман-Фрийд.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинBinance Voyager криптовалути договорка придобиване ПоследниНай-четениПолитика 36 Българската промишленост се сплоти към 19 претенции към властта Крипто 80 Binance избавя Voyager в договорка за $1 милиард Компании 428 Гюнтер Ферхойген оглавява новия Международен ръб на „ Главболгарстрой “ Бюджет и финанси 244 Финансовото министерство чака „ Лукойл “ да внесе в бюджета 100 млн. лева до дни Любопитно 11165 Американски режисьор снима „ най-красивия голф клуб в света “ в България Компании 2156 Yettel възнамерява да събере 127 тона електронни боклуци до 2028 година Наука 1816 Нов спътник в космоса „ трансформира играта “ в разбирането за климата Накратко 1712 Вечерни вести: Първи транш по ПВУ; Българска компания проби в Съединени американски щати Всички вести

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР