Binance, най-голямата крипто борса в света, е в челните редици

...
Binance, най-голямата крипто борса в света, е в челните редици
Коментари Харесай

Имало ли е помощ при заобикалянето на KYC мерките от служители на Binance в Китай?

Binance, най-голямата крипто борса в света, е в челните редици на прозрачността и сигурността в промишлеността след абсурда с FTX.

В скорошен отчет на CNBC обаче се твърди, че вътрешни лица, свързани с компанията са помагали на потребителите да заобикалят контрола обвързван с процедурите по опознаване на клиентите (KYC) посредством споделени известия.

Вътрешни лица, за които се твърди, че оказват помощ на китайски клиенти да заобиколят KYC

Според отчета чиновници и доброволци на Binance са помагали на клиенти в Китай да заобиколят KYC протоколите на борсата.

Като източник на тези известия са индифицирани формалните чат стаи на платформата на китайски език, с повече от 220,000 консуматори.

Според информацията потребителите са имали достъп до споделени известия, съдържащи техники за заобикаляне на протоколите, свързани с KYC, престояване и инспекция от страна на борсата. Твърди се, че известията са идвали от сметки, разпознати като чиновници на Binance или подготвени доброволци, наречени.

Техники, споделени от вътрешни лица

Споделените техники включват подправяне на банкови документи, засвидетелствуване на подправени адреси и други елементарни операции на системата. Говорител на Binance заяви, че компанията е подхванала дейности против чиновниците, които може да са нарушили вътрешните ѝ политики, в това число погрешно подканване или отправяне на рекомендации, които не са позволени или не подхождат на стандартите на компанията.

Към момента на писане на публикацията няма мнения от страна на съоснователят на Binance, Чанпен Джао.

Крипто възбрана в Китай

Това развиване на събитията идва в миг, в който Китай продължава да ползва строга възбрана на криптовалутите от 2021 година, като през 2017 година крипто тържищата бяха неразрешени.


 


Китайските консуматори, които заобикалят KYC разпоредбите, с цел да получат достъп до Binance, могат да се сблъскат с последствия, в случай че бъдат разкрити. Някои приканиха китайското държавно управление да преразгледа възбраната на криптовалутите , само че регулаторите не се поколебаха.

Китайските длъжностни лица не престават да възнамеряват основаването на CBDC

Междувременно китайските чиновници не престават да възнамеряват цифровата валута на централната банка (CBDC), цифровия юан, и неотдавна похарчиха милиони за нейното приемане.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР