Binance, най -голямата борса за търговия с криптовалута в света,

...
Binance, най -голямата борса за търговия с криптовалута в света,
Коментари Харесай

Най-голямата криптоборса забранява анонимността

Binance, най -голямата борса за търговия с криптовалута в света, разгласи приемането на по-строги правила за инспекция на потребителите, съгласно които новите клиенти няма да имат достъп до продуктите и услугите на платформата за търговия, без удостоверение на самоличността. Мерките ще бъдат подхванати за противопоставяне на прането на пари, оповестява Ройтерс.

През 2021 година борсата за криптовалута Binance се сблъска с напън от страна на финансовите регулатори по целия свят, загрижени за слабата отбрана на потребителите, както и за потреблението на криптовалута за пране на пари. Централната банка на Холандия съобщи на 16 август, че уеб сайтът не дава отговор на законите за битка с изпирането на пари и финансирането на тероризма. Снощи Binance разгласява изказване на своя уеб страница, че потребителите ще би трябвало да преминат през наложителен развой за инспекция на самоличността, с цел да имат достъп до продуктите и услугите на борсата.

Binance ще забрани на анонимните консуматори да употребяват множеството от услугите ѝ, в това число достъпът до внасяне на депозити, осъществяване на транзакции и изтегляне на средства. По-рано тези функционалности бяха налични за анонимни консуматори. Такива ограничения бяха подхванати, наред с други неща, за възстановяване на връзките на платформата за търговия с финансовите регулатори.

Binance е считана за най-голямата платформа за криптовалута по няколко индикатори. Според CryptoCompare, тя е преди всичко в света по размер на търговията, възлизаща на 455 милиона $ през юли.

Глобалната крипто промишленост е значително нерегламентирана. Основните проблеми, свързани с криптографията, са неналичието на отбрана на потребителите, рискът от изпиране на пари и други противозаконни действия. Поради тази причина Binance, като една от най -големите тържища за криптовалути, притегля вниманието на управляващите в доста страни, което води до избрани ограничавания в активността ѝ. По-рано комерсиалната платформа заяви, че някои от продуктите ѝ към този момент не са налични за жителите на Южна Корея и Малайзия заради условията на локалните управляващи. Binance забрани на клиентите да употребяват южнокорейски вон и малайзийски ринггит при транзакции през платформата. Ограниченията се отнасят за търговия, P2P транзакции и депозитни заплащания. В допълнение, Binance предизвести, че стопира търговията с деривати на криптовалута в Европа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР