Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, ще започне съдебна

...
Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, ще започне съдебна
Коментари Харесай

Големият ден за Binance настъпи – днес крипто борсата влиза в съда

Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, ще стартира правосъдна борба с Комисията за скъпи бумаги и фондови тържища на Съединени американски щати (SEC) в правосъдна зала във Вашингтон напълно скоро.

Това основно чуване може да изиграе решаваща роля за оформянето на регулаторния пейзаж за криптовалутите .

Преди това Binance изиска отменяне на правосъден иск, подаден от SEC през юни, в който се твърди, че са нарушени разпоредбите на организацията. Очаква се борсата да показа своето искане за преустановяване на делото в понеделник.

SEC упрекна Binance, нейния основен изпълнителен шеф Чанпен Джао и американското ѝ поделение в завишаване на размерите на търговия, заграбване на средства на клиенти, неограничаване на клиентите от Съединени американски щати и даване на подвеждаща информация за контрола на надзора на пазара. Регулаторът твърди също, че Binance е подкрепяла търговията с криптовалути, считани за нерегистрирани скъпи бумаги.

Първоначално планувано за петък, чуването беше отсрочено заради снеговалеж и пренасрочено за понеделник, 23 януари, от 01:00 ч. българско време (22 януари, 6:00 PM UTC+3).

Това правно развиване следва настрана правосъдно дело на SEC против Coinbase, друга американска крипто борса, в което тя е упрекната в търговия с нерегистрирани криптовалути.

SEC поредно твърди, че множеството криптовалути са сходни с скъпи бумаги под нейния контрол – позиция, оспорвана от крипто промишлеността. Очаква се и двете каузи да окажат въздействие върху пълномощията на SEC в крипто бранша.

BAM Trading, операторът на Binance.US, твърди в правосъдни документи, че SEC няма пълномощия да контролира криптоактивите, което отразява позицията на Coinbase, която желае отменяне на желае на SEC.

Binance твърди, че SEC не е съумяла да потвърди машинация и акцентира несъгласието си с юрисдикцията на регулатора. Макар че предходната година Binance се споразумя с Министерството на правораздаването и Комисията за търговия със стокови фючърси за $4.3 милиарда поради финансови нарушавания, искът на SEC остава щръкнал проблем.

Binance избра да не се спогажда с SEC, с цел да избегне признаването, че въпросните токени са скъпи бумаги, което евентуално би могло да повлияе на нейния бизнес модел повече, в сравнение с въпросите за сходство, свързани с битката с прането на пари.

Binance е решена да оспори изказванията на SEC в съда, като твърди, че има съществени доказателства, че регулаторът е надхвърлил юрисдикцията си и не е съумял да откри машинация.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР