Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, наскоро обяви плановете

...
Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, наскоро обяви плановете
Коментари Харесай

Цената на Monero Продължава да се срива – каква е причината?

Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, неотдавна разгласи проектите си да отстрани някои криптовалути от платформата си, в това число Monero (XMR).

Такива изваждания от описите (делистване) нормално оказват негативно влияние върху цената на засегнатите токени и това в действителност беше казусът с XMR. След известието цената на Monero стартира да се намалява доста, като след новината спадна с малко над 25% единствено в границите на 24 часа.

Към момента на писане на публикацията XMR се търгува за $120, като пазарната му капитализация надвишава $2.2 милиарда. Обемът на търговията отразява спад от 55% през последните 24 часа, дружно с цената, която също демонстрира загуба от 6.5%. На месечна база спадът е по сериозен и се равнява на 27%.

Новината за делистването бързо се популяризира в цялата крипто общественост, като трансформира Monero в централна точка на полемики и докара до незабравим скок на споменаванията му в обществените медии.

Значителното намаляване на цената провокира мечи настроения към XMR, което докара до внезапен спад в неговия претеглен сентимент на 6 февруари.

Освен това се следиха тревожни трендове в търговията с деривати на XMR. Въпреки спада в цената му, отвореният интерес за Monero набъбна, което допуска възможност преобладаващата низходяща наклонност да се резервира.

Освен това коефициентът на финансиране на Binance за XMR стана негативен, което демонстрира, че вложителите в деривати също разпродават своите позиции. Това може да се дължи на опасенията на търговците на фючърси за по-нататъшен спад на цената на XMR през идващите дни.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР