Бин Аладин е с бележка на външен адрес, а не

...
Бин Аладин е с бележка на външен адрес, а не
Коментари Харесай

Бин Аладин дълго чакал статут за бежанец и затова издивял

Бин Аладин е с записка на външен адрес, а не в лагер, и е чакал изговаряне на Държавната организация по бежанците от няколко месеца. Това закъснение е по причина на организацията и евентуално една от аргументите за осъщественото от него нахлуване, уточни по Нова телевизия вътрешния министър Цветлин Йовчев. Престъплението бе разкрито за часове от нас, причинителят бе открит и това способства значително за залавянето му.

Според него, прекосяването на границата с Гърция не мъчно, тя е външна за Европейски Съюз, там нямаме нито толкоз патрули, нито толкоз камери. Но ние сме уведомили гръцките си сътрудници, че лицето се насочва към тяхната граница и по тази причина е хванат. Може да се каже, че арестуването му е обща акция на българската и гръцката полиция, посочи министърът.

Ако едно лице от друга страна не получи статут на емигрант, то би трябвало да бъде изведено от страната, като му се купи билет за съответната страна. Затова ще настояваме решението на държавната организация да излиза не за шест месеца, а за три дни, заяви Йовчев.

Ако тази процедура бе въведена, Бин Аладин би трябвало да бъде изведен от страната в границите на няколко дни, незабавно откакто представителството на неговата страна му издаде краткотрайни документи, изясни министърът.

Не може да се каже, че сме били сюрпризирани от протичащото се с бежанците през последните месеци, само че в това време е ясно, че не сме били готови изцяло за потока от хора. И освен една институция е била неподготвена за обстановката с бежанците, доста са. Щурмуващите южната ни граница, даже хвърлят дребни деца през загражденията, в случай че не могат да ги преминат незабавно, разяснява още Йовчев.

Според него, вземаните в последно време ограничения значително ще облекчат обстановката. Йовчев обаче посочи, че тези хора, които идват на нашите граници са обезверени и в случай че срещнат заграждения, хвърлят дребни деца над тях, даже самите те да не могат да преминат.

За да ограничим незаконното влизане в България разчитаме освен на загражденията, само че и на увеличено полицейско наличие, посочи вътрешният министър. Той заяви, че на границата ще има командировани чиновници от всички районни дирекции в страната на квотен принцип, които ще се сменят на 2 седмици.

Според Йовчев, каквото и да вършим, прекъсване на потока бежанци на 100% е на практика невероятно, само че ограничението му в рационални граници е постижимо. Министърът уточни, че даже Съединени американски щати не съумяват да спрат мексиканските емигранти, макар неведнъж по-големия си веществен и човешки капацитет. /БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР