Биляна Михайлова посочва, че съпругът й не я е удрял,

...
Биляна Михайлова посочва, че съпругът й не я е удрял,
Коментари Харесай

Разследването срещу пернишкия прокурор Бисер Михайлов за побой над жена му е прекратено

Биляна Михайлова показва, че брачният партньор й не я е удрял, а при опит от негова страна да я отблъсне, изгубила равновесие и паднала
Софийската градска прокуратура приключи наказателното произвеждане против прокурора от Окръжната прокуратура в Перник Бисер Михайлов. Това оповестиха от държавното обвиняване.

Досъдебното произвеждане бе формирано на 13 октомври предходната година, при положение на необходимост. Според първичната информация предния ден към 23:30 часа в Перник, е породена междинна телесна щета на брачната половинка му Биляна Михайлова, при изискванията на домашно принуждение, като действието е осъществено от магистрата.

Сигналът за побоя е подаден до полицията от дъщерята на Бисер Михайлов, който бе арестуван за 24 часа. Половинката му Биляна беше настанена в болница в Перник с мозъчно разтърсване. Впоследствие пред управляващите тя е декларирала, че е зародил " естествен битов скандал ". " Никога не съм бил рисков. Никога не е имало тежки кавги, трагични, сред нас. Жена ми е в тежко прочувствено положение поради синът ни. Никога не съм я удрял! Това е смехотворно обвиняване ", уточни тогава Бисер Михайлов. 

" Баща ми е с нож и главата на майка ми е сцепена ", споделила по телефона 15-годишната щерка на прокурора. Според Михайлов момичето е видяло непозната обстановка и е обикновено за тази възраст е преувеличило. 

В хода на следствието са разпитани петнадесет очевидци. Приобщени са медицински документи. Извършен е оглед на местопрестъпление. Приобщен е запис от Национална система 112, назначена и направена е техническа експертиза на записа. Извършено е освидетелстване на Бисер Михайлов и Биляна Михайлова. Назначени и направени са три съдебномедицински експертизи и две психиатрични и психични.

Според експертното умозаключение, на Михайлова са породени увреждания, които в своята цялост осъществят медико-биологичния симптом " краткотрайно разстройство на здравето, неопасно за живота ". Травматичните увреждания са били породени по време на зародил скандал сред съпрузите и имат темперамент на лека телесна щета.

Същевременно на Бисер Михайлов са породени увреждания, които са осъществили медико-биологичния симптом " болежка и страдалчество " и имат характера на лека телесна щета по смисъла на член 130, алинея 2 от Наказателен кодекс, сочат експертизите. Вещото лице отхвърля опцията за изпадане в безсъзнателно положение на прокурорската брачна половинка, което да се квалифицира като " разстройство на здравето, краткотрайно рисково за живота ", представляващо междинна телесна щета.

В последващите си показания свидетелката Биляна Михайлова показва, че брачният партньор й не я е удрял, а при опит от негова страна да я отблъсне, изгубила равновесие и паднала.

По време на зародилия спор съпрузите са били сами и не е имало други очевидци очевидци, които персонално да са възприели случилото се.
 Стопкадър: Нова тв
Предвид неналичието на очевидци очевидци отвън страните в спора и показанията на Михайлова, не може да бъде открито по безспорен метод коя е била дейната страна в спора, кое фактически е било лицето, обект на противоправно държание, респективно кои от пострадванията и във връзка с кое от лицата са били породени съзнателно и кои в резултат на опит от страна на противоправно нападнатото лице да отблъсне нападението и да отбрани неговата персонална и телесна цялост, оповестяват още от Софийска градска прокуратура.

Поради изложеното наблюдаващият прокурор е прекратил наказателното произвеждане.

И Биляна, и Бисер Михайлови могат да апелират решението пред Софийски градски съд в седемдневен период от приемането му.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР