Биляна Дудова се класира на финал на последния ранкинг турнир

...
Биляна Дудова се класира на финал на последния ранкинг турнир
Коментари Харесай

Биляна Дудова се класира на финал на ранкинг сериите по борба в Будапеща без загубена точка

Биляна Дудова се класира на край на последния ранкинг шампионат за годината в битката без изгубена точка и довечера ще се състезава за златно отличие в категория до 62 кг. Българката победи три съпернички със общ брой от 21:0 механически точки.

Дудова, девета в ранглистата преди шампионата в Унгария, започва против румънката Амина Капезан и реализира безапелационна победа. Българската националка завоюва 10 безответни точки от поредни придвижвания и постави завършек на дуела при започване на втората част.

На четвъртфиналите Дудова се изправи против естонката Виктория Весо, която сервира най-голямата изненада в категорията. По-рано денем тя отстрани с туш лидерката в международната класация Кайла Миракъл от Съединени американски щати.

Българката поведе след 34 секунди с избутване на Весо от тепиха и до края на първата част преднината й набъбна до пет точки, в това число от бездейност и изгубен митинг на естонката. Дудова продължи да господства през втората част и записа още четири точки за крайното 9:0.

Световната и четирикратна европейска шампионка на 55, 57 и 59 кг срещна на полуфиналите двукратната азиатска шампионка Ло Сяоцзюан. Дудова завоюва първата точка с бездейност на китайката и приключи първата част с 1:0. Българката добави още една точка след паузата и със постоянна битка резервира преимуществото си до края.

На финала Дудова ще се изправи против двукратната международна шампионка на 62 кг и сребърна медалистка от Олимпиадата в Токио - Айсулу Тинибекова от Киргизстан. Тя надделя с 5:2 бразилката Лайс Нунеш.

Утре на шампионата в Будапеща ще започва европейският първенец на 60 кг Едмонд Назарян, който има късмет да оглави международната класация преди началото на шампионата в Белград през месец септември.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР