Billie Jean King Cup, полуфиналВеликобритания – Австралия 1-2Хедър Уотсън –

...
Billie Jean King Cup, полуфиналВеликобритания – Австралия 1-2Хедър Уотсън –
Коментари Харесай

Австралия е на финал на BJK Cup след драма срещу домакините


Billie Jean King Cup, полуфинал

Англия – Австралия 1-2

Хедър Уотсън – Сторм Сандърс 4-6, 6-7(3)

Хариет Дарт – Айла Томлянович 7-6(3), 6-2

Алиша Барнет/Оливия Никълс – Сторм Сандърс/Саманта Стоусър 6-7(1), 7-6(5), 6-10

Австралия доближи до финала на тазгодишното издание на Billie Jean King Cup след трагична победа над Англия в Глазгоу. След като двата отбора си размениха по една победа на сингъл, дуелът бе решен след трисетов мач на двойки, в който опитът на Саманта Стоусър се оказа основен за триумфа на „ кенгурата “ и те ще играят в заключителния дуел в конкуренцията за 19-път в историята.

В мача за трофея австралийките ще се изправят против Швейцария или Чехия.

В първия мач на сингъл една против друга се изправиха Хедър Уотсън и Сторм Сандърс. Австралийката пропиля задатък от 15-40 в откриващия гейм, само че все пак съумя да пробие първа, след което избави брейкпойнт и усили преднината си на 3-1. Уотсън стартира да играе по-агресивно, само че Сандърс бе доста постоянна в отбранителен проект и отрази още една точка за пробив, като в последна сметка запази преднината от два гейма за 6-4.

Втората част стартира доста по-добре за Уотсън, която осъществя ранен пробив и поведе с 2-0, само че Сандърс възвърне равенството. Световната №237 можеше да реализира цялостен поврат, само че при 4-4 пропусна четири брейкпойнта и в последна сметка се стигна до тайбрек. В него Уотсън избави два от петте следващи мачбола, пред които бе изправена, само че преднината на Сандърс бе станала прекомерно сериозна и австралийката даде преднина на своя тим след 6-4, 7-6(3).

Вторият конфликт в програмата опълчи Хариет Дарт и Айла Томлянович. Британката стартира вихрено мача и съумя да пробие още първоначално, като след това поведе решително с 5-2. Сетът изглеждаше решен, само че Томлянович върна брейка, след коет оспаси сетбол и възвърне равенството. В последвалия тайбрек обаче австралийката позволи няколко непредизвикани неточности, до момента в който в това време Дарт показва отлично придвижване по корта и това ѝ помогне да завоюва сета със 7-6(3).

Вторият сет стартира по подобен метод, като Дарт продължи да господства и на два пъти проби сервиса на Томлянович, натрупвайки задатък от 4-1. Този път обаче британката устоя на натиска на съперничката си и не позволи водачеството ѝ да бъде застрашено, надделявайки със 7-6(3), 6-2.

В мача на двойки Сторм Сандърс и Саманта Стоусър пробиха за 3-1, само че след това Алиша Барнет и Оливия Никълс възвърнаха равенството и даже имаха сетбол при 6-5, само че не съумяха да го осъществят и се стигна до тайбрек. В него Сандърс и Стоусър реализираха няколко безупречни бързи офанзиви, за които техните съпернички не откриха отговор, и завършиха сета със серия от шест следващи точки за 7-6(1).

Вторият сет протече по подобен метод, само че при разменени функции – Барнет и Никълс пробиха първи, само че след това Сандърс и Стоусър избавиха два сетбола и пробиха за 5-5. Австралийките излязоха напред в резултата, само че Барнет и Никълс не им разрешиха да осъществят втори следващ пробив и по този начин се стигна до нов тайбрек. Този път обаче британките наваксаха пасив от 0-2 и изравниха резултата в мача, надделявайки със 7-6(5).

Във финалния тайбрек Барнет и Никълс демонстрираха забележителни борбеност и самообладание, като наваксаха пасив от 3-6 и изравниха резултата. Впоследствие обаче Стоусър пласира няколко отлични сервиса, които предоставиха на Сандърс опция да приключва с доста съобразителни офанзиви на мрежата и по този метод австралийките победиха със 7-6(1), 6-7(5), 10-6 и доближиха до финала.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР