Billie Jean King Cup, група I на Евро-африканската зонаБългария –

...
Billie Jean King Cup, група I на Евро-африканската зонаБългария –
Коментари Харесай

България отстъпи пред Австрия на Billie Jean King Cup


Billie Jean King Cup, група I на Евро-африканската зона

България – Австрия 0-2

Джулия Терзийска – Синя Краус 1-6, 4-6

Изабелла Шиникова – Юлия Грабер 2-6, 3-6

Българският народен тим претърпя проваляне от Австрия в първия си мач от група I на Евро-африканската зона на шампионата Billie Jean King Cup. Джулия Терзийска и Изабелла Шиникова изгубиха мачовете си на сингъл което обезсмисли конфликта на двойки. В идващия си мач българският отбор ще се изправи против любимеца в група Б – Хърватия, в чийто състав са Ана Конюх, Петра Мартич и Дона Векич.

Начало на конфликта сложиха Джулия Терзийска и 403-тата в ранглистата Синя Краус. Австрийката бързо взе самодейността, като осъществя два следващи пробива и поведе с 5-0, като по този метод на процедура реши първия сет. Терзийска понижи резултата, само че не съумя да стигне до пробив и Краус взе преднина в мача след 6-1.

Във втория сет Терзийска оказа доста по-сериозна опозиция. Българката изоставаше с 2-4, само че съумя да върне брейка и да възвърне равенството. Въпреки това обаче Краус приключи по-силно дуела и победи с 6-1, 6-4 след 70 минути игра.

След това на корта излязоха Изабелла Шиникова, която бе първа ракета на българския отбор в остъствието на Виктория Томова, и 152-рата в ранглистата Юлия Грабер. Австрийката поведе с 2-0 след ранен пробив, само че след това Шиникова също съумя да пробие и да редуцира пасива си до 3-2. Веднага по-късно обаче Грабер изигра най-силния си интервал в мача и реализира два поредни брейка, надделявайки с 6-2 в първия сет.

Втората част протече по аналогиче сюжет и Грабер още веднъж проби първа, а малко по-късно усили задатъка си на 5-2. Шиникова прекъсна серията на съперничката си със сервис гейм на нула, само че не съумя да запише трети брейк от началото на сета и в последна сметка отстъпи с 2-6, 3-6 след 68 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР