BILLA България започва поетапно оборудване на своите обекти със специализирана

...
BILLA България започва поетапно оборудване на своите обекти със специализирана
Коментари Харесай

BILLA въвежда последно поколение мониторинг система за контрол на водните ресурси

BILLA България стартира поетапно съоръжение на своите обекти със профилирана мониторинг система, която ще усъвършенства потреблението на битова вода в магазинната ѝ мрежа.

Благодарение на новаторската IoT технология, комерсиалната верига ще реализира непрекъснат надзор на водопреносните мрежи, като задачата е до 2027 година всички обекти да бъдат свързани към нея. След внедряването на автоматизираната система, се чака компанията да понижи изразходването на вода с 15% на годишна база.

Този резистентен план е част от програмата на BILLA за оптимално дейно потребление на ресурсите по време на работния развой. Всички обекти на веригата в страната към този момент разполагат с напълно автоматизирани системи за ръководство на потреблението на електрическа енергия, отопление и климатизация. С тяхна помощ компанията е понижила потреблението на електрическа енергия с 10% на годишна база.

Общата инвестиция на комерсиалната верига за профилирани системи за надзор на ресурсите надвишава 1.5 млн. лева

Програмата за резистентност на BILLA включва още построяването на фотоволтаични системи, въвеждането на енергоефективни хладилни съоръжения, съоръжение на обектите с LED осветяване и подмяна на хартиените етикети с цифрови такива във всички 158 магазина на веригата в страната.

Енергийната успеваемост е един от главните стълбове в цялостната тактика на BILLA за стабилно развиване, в която компанията влага старания и средства от години.

Като част от REWE Group, BILLA България е ангажирана и с постигането на две амбициозни цели – ограничение на парниковите излъчвания с 30% до 2030 година, по отношение на равнищата от 2019 година, и постигането на цялостна климатична индиферентност до 2040 г.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР