BILLA България ще инвестира близо 50 млн. лв. в изграждането

...
BILLA България ще инвестира близо 50 млн. лв. в изграждането
Коментари Харесай

BILLA инвестира близо 50 млн. лв. в нова складова база до Стара Загора

BILLA България ще влага близо 50 млн. лева в построяването на нова складова база, която ще обслужва регионите на Централна и Южна България. Парцелът се намира до село Загоре, област Стара Загора, и обгръща територия от 55 декара.
 
Площта на складовите пространства от 16,5 хиляди кв.м е разпределена в браншове със изсъхнал и охладен склад, както и административна част. Обектът ще бъде сертифициран по интернационалния BREEAM стандарт за зелено строителство, който подсигурява, че складовата база е проектирана и ще бъде ръководена с най-малък отпечатък върху околната среда и по най-високите стандарти за резистентност.
 
" Изграждането на нашата втора складова база е естествено продължение на дългогодишните ни старания за развиване на компанията и устрема ни да прилагаме нововъведения в ритейл бранша. С оглед на дейната ни агресия в районите на Централна и Южна България, пристигна и нуждата от построяването на още едно хранилище, което да улесни логистичните процеси. Нашата съществена цел е да реализираме по-голяма еластичност и успеваемост, като съкратим времето за реакция и пътя на доставки до нашите над 150 магазина в страната ", показа Валтер Волф, действен шеф на BILLA България.
 
Откриването на складовата база, наоколо до Стара Загора, планувано за първата половина на 2025 година, ще разкрие над 200 нови работни места. BILLA България ще обезпечи съвременна и удобна работна среда на чиновниците - ще бъдат обособени просторни обществени пространства, зали за отдих, оборудвани кухни и външни беседки за отмора навън. Всички служащи ще имат богат набор от обществени придобивки, като безвъзмездна готвена храна на място, ваучери за извършване на покупки, спомагателна здравна застраховка и обезпечен превоз до околните обитаеми места.
 
" От името на кмета Живко Тодоров ви благодаря, че избрахте община Стара Загора за построяването на втората в България логистична база. Това е поредна добра оценка на бизнеса, че в нашия район има вероятност за развиване. През последните години тактиката, по която работи Общината, дава своите резултати и се притеглят от ден на ден вложения, както и се понижава административната тежест на процедурите, което в допълнение подкрепя фирмите ", сподели Радостин Танев, краткотрайно изпълняващ длъжността кмет на Стара Загора.
 
Той добави, че екипът на Общината приветства упоритостта на BILLA да сътвори своята база в синхрон с околната среда. В построяването на складовата база ще бъдат интегрирани редица екосъобразни решения, като част от стратегическите цели на компанията за съкращаване на парниковите излъчвания с 30% до 2030 година и за цялостна въглеродна индиферентност до 2040 година
 
Обектът ще разполага с фотоволтаична система, която ще създава 90% от употребяваната електрическа енергия. Ще бъде внедрена и новаторска технология за хладилна съоръжения, позволяваща остатъчната температура от хладилните елементи да бъде употребена за отопление на пространствата през зимните месеци.
 
В плана са заложени още последно потомство системи за следене и надзор на всички изразходвани запаси, в това число водните. С цел тяхната оптимизация ще бъде внедрена и специфична технология за събиране на дъждовната вода, както и за потреблението и напояване на просторните зелени площи към базата
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР