Билки при кашлица, които ще ви помогнат да преодолеете инфекцията

...
Билки при кашлица, които ще ви помогнат да преодолеете инфекцията
Коментари Харесай

Билки при кашлица, които облекчават неприятните симптоми

Билки при кашлица, които ще ви оказват помощ да преодолеете инфекцията по-бързо.

Хората от епохи търсят билки и растения, които да им оказват помощ в битката с кашлицата, настинката и да изчистят синусите от слузта. Сега тези растения са известни на мнозина и с цел да не експериментирате, взехме решение да споделим с вас най-ефективните билки при кашлица.

Мащерка
Мащерката съдържа огромно количество антисептични етерични масла, които оказват помощ за облекчение на отока. Това е натурален антибиотик, който ще ви помогне да се преборите по-бързо с инфекцията и да облекчите неприятните признаци. Най-често мащерката се употребява под формата на чай.

Живовляк
Листата на живовляка имат антисептични, антибактериални и противогъбични свойства, които го вършат дейно средство за лекуване на суха кашлица. Живовлякът подтиква производството на слуз в белите дробове и отделянето й.

Лопен
Лопенът оказва помощ за премахване на слузта от белите дробове и пречистване на дихателните пътища. Отлично средство против кашлица и простуда.

Корен от женско биле
Женското биле почиства и отпуска възпалената лигавица на гърлото, оказва помощ за лекуване на болките в гърлото. Освен това този корен ще ви помогне да отстраните храчките от белите дробове, както и да преборите кашлицата.

Мента
Ментата има прелестен мирис. Тя отпуска и улеснява работата на мускулите на дихателните пътища. В допълнение, ментата оказва помощ за ефикасното премахване на слузта от тялото.

Корен от оша
Съдържа камфор, терпени, сапонини, фитостероли. Отварата от корените на това растение ще ви помогне да стимулирате притока на кръв към белите дробове, както и да предотвратите ТОРС.

Градински чай
Градинският чай съдържа огромно количество етерични масла, чиито аромати успокояват белите дробове и спомагат за изхвърлянето на храчките. Това растение постоянно се употребява за лекуване на респираторни болести.

Риган
Риганът е същински източник на витамини и хранителни субстанции. Този артикул съвършено укрепва имунната система. Риганът също по този начин съдържа карвакрол и розмаринова киселина, които спомагат за изхвърлянето на храчките и усъвършенстват дишането.

Вижте още: Как да разпознаете пневмонията? Не подценявайте тези признаци!

Евкалипт
Евкалиптът постоянно се прибавя към разнообразни сиропи и таблетки за кашлица, защото съдържа цинеол. Помага за усмиряване на кашлицата. Евкалиптът може да се употребява за подсилване на имунната система.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР