Били сме за кратко колеги, работили сме в една кантора,

...
Били сме за кратко колеги, работили сме в една кантора,
Коментари Харесай

Председателят на СОС Георги Георгиев: Съсредоточен съм в работата си за София, а не в предизборна кампания

„ Били сме за малко сътрудници, работили сме в една адвокатска фирма, сътрудници сме от университета също. Дотам завършват допирните ни точки. Всичко друго е смешка. Да не забравяме, че за любовта на " Продължаваме промяната " се борят най-малко петима сътрудници и от СОС, и районни кметове в София, съгласно това, което се приказва - на " Средец " Трайчо Трайков, на " Слатина " Георги Илиев, арх. Любо Георгиев, Борис Бонев, който най-отдавна работи по проблемите на столицата, и в последно време се спряга името и Васил Терзиев - създател на Телерик, за който ми се коства, че обществото знае прекомерно малко. Аз не съм от тях. “ Това съобщи ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев от ГЕРБ в изявление пред „ Офнюз “ във връзка работата му в адвоканската адвокатска фирма „ Георгиев, Тодоров и ко “ и познанството му с Лена Бориславова.  

Георгиев е безапелационен за позицията си по отношение на държанието на Политическа партия в София. „ На среща с представители общините попитах Кирил Петков като настоящ министър председател тогава по кое време София ще получи поддръжка за градския превоз. Той ми отговори: „ Съкращавайте линии “.

Но без подозрение политиците - изключително в Народното събрание, би трябвало да търсят път един към различен, другояче се обричаме на серпантина, в която отслабва парламентарната република. Така че да си приказват партиите и политиците от разнообразни групи е стандарт, а не изключение. Опитвам се да го натрапвам в Общинския съвет от първия ден. Неслучайно за голяма част от нашите начинания съм канил сътрудници от Демократична България, от Българска социалистическа партия - да бъдем дружно вносители. Защото би трябвало да можем да си приказваме - както с „ Продължаваме промяната “, по този начин и с „ Демократична България “ и с другите “, добави общинарят.

Запитан, че единствено той и Борис Бонев от „ Спаси София “ правели предизборна капания, Георгиев е безапелационен, че в случай че Бонев в действителност прави акция, това не важи за него. „ Работя по този начин, тъй като вследствие на избори преди три години съм определен за общински консултант, а доскоро повече от година - бях определен за ръководител на СОС.

В този смисъл нови хора вършат неща по нов метод - с силата си, със знанията си, с опита от частния бранш, университета. Работя, с цел да се опитам да отговоря на упованията на хората, които са доста високи към нас. Това ме подтиква, само че и ме товари. Няма по какъв начин човек да е спокоен и нехаен към града си, откакто има хора, които са му дали своят вот доверие.

Аз съм отпред на градския парламент в София - на процедура на 1/4 от българите. Това за мен е тежка отговорност на 36 години. И в този момент да спра да работя, тъй като идват избори - дали ще е потребно за града? Или по-скоро ще успокоим някой евентуален кандидат, че съм спрял да работя - ерго, не съм в акция “, споделя още Георгиев.

И добавя, че откогато е ръководител на СОС постоянно сме в някаква акция. Не е имало интервал без избори, само че това не ни пречи да прокарваме хрумвания, които са доста значими за града.

Георгиев регистрира, че Борис Бонев е в кметската акция от 6-7 години, като цивилен деятел и се е посветил на тематиката „ гражданска политика “ от най-малко толкоз години. „ Той не работи нищо друго. Никога не е криел, че е претендент за кмет. Но аз не съм - аз съм на работа всеки ден “, добавя Георгиев.   

Председателят на СОС разяснява, че всъщност в ГЕРБ не е разискват въпроса за кандидат-кмет на София. На този стадий за него това не е на дневен ред, тъй като той отдава цялата си сила на сегашния му пост.  

Запитан, че преди години точно той е седял до Фандъкова, когато Бойко Борисов е декларирал, че в партията има млади и готови хора, Георгиев напомня:  

„ Бяхме в държавната резиденция в „ Бояна “ на среща с водача на ГЕРБ Бойко Борисов. Конкретно тематиката беше цифровизация, бяхме в доста напреднала фаза за електронната система за таксуване. Аз непредпазливо се наложи да се заема с нея като общински консултант, тъй като се притеснявах, че ще се провали. Системата към този момент е сполучлива и да, Борисов първи от политическите водачи от 2 години сложи въпроса за локалните избори и за обновяване на редиците на партия ГЕРБ по места.

Така че в огромна степен точно той стартира този развой преди много време. Аз съм от новите лица, които се опитваме с силата си да вършим нещо по-добро и друго в политиката. Това е смисълът нови хора да вземат участие в политиката.  

На въпрос по какъв начин се работи в СОС в предизборна акция, ръководителя на локалния парламент дава отговор, че не се водят сходни диспути, а са там, с цел да взимат решения.  

„ Очаквам да има тъкмо толкоз професионален спор, колкото има и сега. Разбира се, че ще има политиканстване и интриги, само че те са, за жалост, шлаката, която е неизбежна и която не трябва да пречи на града. Имаме квартали, в които се развива инфраструктура, имаме огромни планове - най-голямата стратегия за ремонт на тротоари, за 700 000 кв. метра. Какво да кажем - няма да се градят тротоари, тъй като има избори ли?! “

За покачвания брой произшествия в София и какви ограничения може да се придприемат, Георгиев съобщи:  

„ Приехме пакет от 20 ограничения. Събрах преподаватели, специалисти по пътна сигурност, някогашни служители на реда, хора от системата на Министерство на вътрешните работи и правораздавателната да кажат какво можем да създадем.

Най-важната смяна ще дойда от законодателната корекция през общинските камери да се постановат санкции за нарушавания по пътищата. Предстои да бъде импортирано в националното заседание. Това ще развърже ръцете на общините. Не е битка всеки да бъде наблюдаван и за 2 км превишение на скоростта да бъде глобяван, а битка с убийците на пътя.

След случая „ Семерджиев “ за месец има 100 нарушавания за превишена скорост, а 10 души са се движили със 160 км/ч, което демонстрира, че системата и контролът не работи. Целта не е да се изземат пълномощия от Министерство на вътрешните работи, а да има ефикасен надзор. Трябва надзор и наказания. Ще купим 1000 теста за опиати и ще ги дарим на Министерство на вътрешните работи. И денем на бул. " Черни връх " има нарушавания, само че са 10-12 км над разрешената скорост, а вечер - от 22 ч. стартира нещо извънредно, тогава са гонките и шофиране в нетрезво положение. Трябва обаче и култура, култура, култура на пътя.   

Сред другите ограничения са нови бордюри на най-натоварените спирки, гумени полусфери преди пешеходните пътеки и тяхното осветление, ограничители. Но не можем да превърнем София в бомбоубежище, тъй като шепа джигити побъркват живеещите тук.  

На въпрос за помощта от страна на София за украинските бежанци, Георгиев напомни, че точно столицата е реагирала първа. „ Нашият общински контактен център работеше без спиране - 24/7. Лично съм търсил и оглеждал свободните ни общински пространства, с цел да създадем филантропичен център за тях. Направихме организация, донор ни даде хладилници, печки. Благодарение на страхотния екип на " Мати Украйна " създадохме център, който продължава да работи. Моята адвокатства адвокатска фирма стартира да дава безвъзмездна правна помощ.

Сега ремонтирахме един етаж от учебно заведение в Дружба, който ще предоставим за детски център. Занималня, която ще проработи след Нова година. Защото майките би трябвало да работят, а някой да гледа децата им през това време. Те пристигнаха без облекла, без пари, с по един паспорт и по две деца на ръце.

Човек, като тръгне да прави положително, от време на време му писва и стопира. Ние, обаче продължаваме. “

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР