Били сме и може пак да бъдем номер едно в

...
Били сме и може пак да бъдем номер едно в
Коментари Харесай

Слънчев бряг не е по-бетониран от Майорка, Малина Стратиева го мери с най-добрите курорти в света

Били сме и може отново да бъдем номер едно в света, сподели тя

Презастрояването в Слънчев бряг не е допълнително в сравнение с в Майорка и на другите известни курорти, където обаче има ред и порядък, сподели пред Българска национална телевизия някогашният дълготраен изпълнителен шеф на най-големия туристически комплекс у нас Малина Стратиева.  
За страдание при нас това липсва, добави ексшефката на „ Слънчев бряг “ АД. 

Ние сме доста безредни и оставяме нещата на самотек, призна тя, откакто й бе заложен въпрос за така наречен бетономорие. 

„ Не мисля, че ни тежи предишното, тъй като комплексът бе един от най-големите на Балканския полуостров. Имахме положителни пазари и обичаи. Това, че комплексът е изменен е обикновено, защото светът е по-различен “, разяснява Стратиева. 

Комплексът е толкоз огромен, че има опция за развиване на всички типове туризъм, които се практикуват в България, добави тя. 

„ Слънчев бряг и другите курорти на нашето Черноморие са безусловно конкурентноспособни на останалите по света. Има извънредно огромно предложение, което дава опция на другите обществени пластове да пътуват. Сега почивката не е разкош, а е всекидневие. Затова ние в България имаме опция да одобряваме туристи от разнообразни пластове “, съобщи някогашната шефка на „ Слънчев бряг “ АД.

Според нея курортът е конкурентноспособен на сходните туристически градчета в Испания.

„ Нашата конкуренция е Испания. Комплексите ни доста се приближават до тези в курортите, които има там “, добави тя. 

„ Турция и Гърция не са ни директни съперници. Те са такива по местонахождение, а не като артикул и климат “, съобщи Стратиева. 

Ние сме равностойни на Северна Испания, акцентира тя. 

„ В центъра на Слънчев бряг е купона. Там са съсредоточени всички заведения, които оферират този тип занимания, а северното и в южното крило са за фамилен туризъм. Там е по-тихо “, посочи някогашната директорка на „ Слънчев бряг “ АД.

„ Към 2009 година изтока и запада на Слънчев бряг по архитектурни планове бяха 340 000 кревати. Това е минималното. Ако те се изпълнят едновременно, а има такива случаи, става с население колкото един огромен град. Ако съпоставим полицейските сили на Слънчев бряг и на Бургас, има огромна разлика “, добави тя. 

Малко са курортите по света, които бих предпочела пред тези на нашето Черноморие, показа Стратиева. 

„ Това, което виждаме край нашето море, е хубост, която не би трябвало да подценяваме, а с гордо изправени глави би трябвало да кажем, че имаме всички нужни дадености, с цел да сме (а сме и били) дестинация номер едно в света. Плажната линия е доста добра, има място за всички в друго време, когато решат “, сподели още тя. 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР