Били слаби институциите?! Ами сегашните институции са назначени от ПП,

...
Били слаби институциите?! Ами сегашните институции са назначени от ПП,
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Имаме едно много счупено нещо, наречено държава

„ Били слаби институциите?! Ами сегашните институции са назначени от Политическа партия, Демократична България, Българска социалистическа партия, да не пропуснем и Има Такъв Народ. Те 2 години говореха доста дивотии. Като видяха за какви крадци става дума, тогава чак потеглиха да излизат от обединението ”, съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в Търговище. Той призна, че ще е мъчно да оправят ситуацията: „ Когато дойдохме през 2009 година, беше международната финансова рецесия, само че ГЕРБ беше крепък и успяхме да измъкнем страната. После 2013 година Орешарски докара до банкрут на КТБ, неплащане на силата на американските централи и бяхме наказани от Арбитража в Париж от руснаците за двата реактора. Бяхме милиони под водата, само че ГЕРБ беше крепък и за една година изплатихме на вложителите от КТБ, на руснаците, на американците и излязохме на чисто. През това време сваляхме и дълга и бяхме първенци в Европа по най-нисък дълг, а управлявахме и с бюджетен остатък ”, посочи Борисов. Той напомни, че постоянно е имало пари за археолозите и очерта достиженията в региона.

„ Имаме едно доста счупено нещо, наречено страна, и би трябвало да имаме огромна разлика с другите, с цел да имаме куража и волята да се оправим. Ако разликата е няколко %, ще е рисковано да се вкараме в ръководството ”, съобщи водачът на ГЕРБ.

Борисов назова майсторство ръководството на партията му по време на миграционната рецесия. „ С Шарл Мишел, Урсула фон дер Лайен и Ердоган, до момента в който в този момент има отчасти бедствено състояние в Свиленград поради мигрантите. Питайте вашите съседи за какво при Бойко нямаше такова, а в този момент има? Защо неговите министри се оправиха, а тези - не? ”, попита той и даде обещание решение на казуса с Ердоган след 2 октомври.

„ Българският народ е обиран през годините по разнообразни схеми. Страх ме е единствено че всеки ден в атомната централа в Запорожие я нападат непрекъснато. Сега, когато виждам какъв брой се изнерви ситуацията, експанзията на Путин е забележима и целият либерален свят сме твърдо решени, че това би трябвало да завърши. Руският народ ни е другар, само че това, което прави Путин, е отвън всевъзможен естествен коментар – нуклеарен шантаж и пердах по Запорожие, а тя е извънредно близо до нас. Няма по какъв начин да не съм срещу човек, който директно ни заплашва “.

И упрекна „ Продължаваме промяната “, че още не е декларирала своя позиция против Путин в отговор на мобилизацията и нуклеарния шантаж.

Очаквайте детайлности!

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР