Били се върнали мутренските години, чух. Ами не – те

...
Били се върнали мутренските години, чух. Ами не – те
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Мутрите никога не са си тръгвали

„ Били се върнали мутренските години, чух. Ами не – те в никакъв случай не са си тръгвали “. Това написа във Фейсбук Ивайло Мирчев от „ Демократична България “ след убийството на някогашната барета Алексей Петров в столицата на 16 август.

„ Мутрите са в София – вижте кой държи ЦГМ, паркингите, публичните поръчки на града. Мутрите са на всички места в страната – проследете публичните поръчки, корпоративния избор на избори. Мутрите са в правосъдната система – уреждат каузи, въздействат на прокурори. Мутрите имат въздействие и в Министерство на вътрешните работи, в службите, на всички равнища в държавната администрация. Мутрите са и в спорта. Мутрите са в стопанската система и туризма – вижте концесиите на плажове, даже породиха типично мутренски бизнеси. Мутрите са и във фундамента на „ сивата “ стопанска система.

„ Мутрите са на всички места над 34 година от началото на „ прехода “. Да решим казуса с тях, можем единствено по един метод – промени в законите и Конституцията, тъй че те да са на мястото си – в пандиза. И по-важното – да не се възпроизвеждат като стопански и публичен модел. Нужно е и като общество да демонстрираме непоносимост към тях, вместо да обикалят като пеперудки ТВ студиата “, написа Иво Мирчев.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР