Били са взети ДНК проби на част от близките на

...
Били са взети ДНК проби на част от близките на
Коментари Харесай

Взели са ДНК-проби от близките на загиналите в рейса-факла! Един е в Пирогов с тежък шок

Били са взети ДНК проби на част от околните на починалите в тежката злополука на автомагистрала „ Струма “ от през вчерашния ден сутринта, осведоми македонският министър на външните работи Буяр Османи, който дойде в „ Пирогов “ през днешния ден.

Състоянието на седемте потърпевши е устойчиво. Още през вчерашния ден са били осъществени по-спешните интервенции, заяви завеждащият Клиниката по травматология проф. Диян Енчев.

" Пациентите изкараха доста добре нощта, в положително положение са ", изясни той.

Днес на двама от потърпевшите, един мъж и млада жена, предстоят интервенции, разясни проф. Мая Аргирова, която завежда клиниката по изгаряния и пластична хирургия.

" Обмисляме тези, които са постоянни и има опция да си отидат в околните дни ", добави проф. Аргирова.

Все още не може да се предвижда след какъв брой дни ще бъдат превозени в Северна Македония.

" Един от пациентите е в тежък душевен потрес. С потърпевшите работят психолози, паралелно с всички останали експерти ", сподели още проф. Аргирова.

Вчера е пуснато писмо до Прокуратурата на България, с искане от страна на Северна Македония, техни специалисти да се включат в идентифицирането на жертвите. Алия Селман е изгубил жена си. От нейния брат през вчерашния ден е взета ДНК проба в Скопие. Мъжът се надява по-скоро да станат ясни резултатите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР