Били Айлиш стана част от знаменитостите, които търсят начини как

...
Били Айлиш стана част от знаменитостите, които търсят начини как
Коментари Харесай

И Били Айлиш измисли план, с който да пази околната среда

Били Айлиш стана част от звездите, които търсят способи по какъв начин с дейностите си да повлияят на опазването на околната среда.

За задачата тя разгласява проект за резистентност за идния си албум, с който цели да сведе до най-малко въздействието му върху природата, заяви Би Би Си.

Виниловите копия ще бъдат пресовани на рециклиран или екологичен винил, а всички опаковки ще бъдат направени от рециклирани материали, даде обещание певицата.

Звездата удостовери, че третият ѝ подред студиен албум Hit Me Hard And Soft ще бъде публикуван на 17 май, без предварителни сингли, с цел да могат почитателите да го чуят " едновременно ", написа Българска телеграфна агенция.

Ейлиш ще употребява и необработено мастило на растителна основа, както и дисперсионен лак на водна основа. Вместо от термосвиваемо фолио, кориците на албума й ще бъдат 100% рециклирани и за многократна приложимост.

Този ход идва на фона на продължаващия взрив в продажбите на винили, като единствено във Англия през предходната година са продадени 5,9 милиона броя.

Айлиш ще издаде общо осем винилови разновидността на Hit Me Hard And Soft. Обложката и описът с песни обаче ще останат едни и същи при всеки вид, което ще потисне търсенето на многократни покупки.

Стандартният черен вид ще бъде направен от 100% рециклиран черен винил. Останалите седем цветни издания ще бъдат направени от Eco-mix или BioVinyl.

Eco-mix е основан посредством преработване на отрязъци от други албуми, без значение какъв цвят е употребен. Процесът значи, че всяка плоча ще бъде неповторима.

Цветовете на единичните LP плочи ще бъдат направени благодарение на BioVinyl - при който петролът, употребен за производството на поливинилхлорид, се заменя с рециклирано готварско олио.

BioVinyl спомага за понижаване на въглеродните излъчвания с 90% в съпоставяне със общоприетите LP плочи, като в същото време резервира същото качество на звука.

Освен това Айлиш ще пусне и касетки от рециклирани материали, а сувенирите за турнето ѝ ще бъдат основани от останки от складови наличия, органически или рециклиран полиестер или памук и нетоксични багрила.

22-годишната певица показа пред " Билборд ", че се надява и други реализатори да " възприемат същите практики и в последна сметка те да станат стандарт - това в действителност е толкоз просто! "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР