Били Айдъл най-често е свързван с осемдесетарски пънк хитове като

...
Били Айдъл най-често е свързван с осемдесетарски пънк хитове като
Коментари Харесай

Музикални хроники: Били Айдъл върши такива поразии в тайландски хотел, че се налага военните да го усмирят

Били Айдъл най-често е свързван с осемдесетарски пънк шлагери като White Wedding и Dancing with Myself, само че е оставил диря освен с музиката си, само че и с лудия си метод на живот.

Като съществена фигура в лондонската пънк сцена през 70-те и фронтмен на групата Generation X, музикантът бързо си основава имидж на типична рок  звезда от своята ера.

Актът дори се е трансформирал в факсимиле за звездите от сектора, които очевидно откриват нещо извънредно освобождаващо в съсипването на първокласно хотелско обзавеждане със знанието, че най-вероятно най-после различен ще заплаща сметката.

Но до момента в който групи като Led Zeppelin обичат да хвърлят тв приемника през прозореца, когато отседнат в хотел, а Кийт Муун от The Who избира да си поръча стотици кексчета и да си устрои пердах с храна, Били Айдъл докарва нещата до напълно друго равнище. По време на един собствен паметен престой в Тайланд, британецът предизвиква подобен безпорядък, че се постанова военните да се намесват и да го усмиряват с упоителен патрон.

Годината е 1989-а, а през предишното десетилетие Били Айдъл към този момент се е трансформирал в едно от най-разпознаваемите лица на планетата. Заедно с групи като Blondie, Айдъл е съумял да развие съвършено своя пънк жанр, с цел да прелее в поп музиката и да стартира да създава видео шлагери за зародилото и утвърдило се MTV. Буйният, безреден темперамент на пънкаря не му пречи да бълва известни песни, с които да затвърждава звездния си статут.

Когато Били Айдъл идва хотел „ Ориентал “ в Банкок, Тайланд, никой не допуска до какви крайности ще стигне в обстановката. Уилям Броуд, както е неговото същинско име, би трябвало към този момент да си е взел записка, тъй като е губил надзор и е бил покрай гибелта нееднократно. В кариерата си Айдъл няколко пъти предозира с опиати и колкото да оживява след злополука с мотор. 

След години осъзнава, че е късметлия освен в тези случаи, само че и когато тотално губи надзор в Тайланд. „ Предполагам, че можеха да ме вкарат в пандиза “, признава той по-късно. Причините човек да посети Тайланд не са една и две – културата, забележителностите, гледките, плажовете. Айдъл обаче избира друго и потъва в хедонистично замайване с доста опиати и красиви дами, а когато се настанява в мезонета на хотела, не помръдва оттова в продължение на три седмици.

 Billy IDOL 2012

Тогава той към този момент толкоз е вилнял и трошал, че е предизвикал вреди за близо 250 000 $. Мениджмънтът на хотела осъзнава, че не може да се оправи с казуса и непосредствено вика на помощ военните. Местната войска изкарва принудително музиканта от постройката, като първо се постанова да го простреля с упоителен патрон, а след това да го върже и изнесе на носилка. 

След такова осъществяване мнозина ще се срамят, само че най-емблематичните пънк звезди евентуално биха били горди. Така или другояче, почивката на Били Айдъл приключва към военни, влачещи го на носилката. Което несъмнено не звучи тъкмо като мечтаната почивка, която си е представял на път към Тайланд. 

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР