Билетната систена на Градски транспорт“ се саботира, от което се

...
Билетната систена на Градски транспорт“ се саботира, от което се
Коментари Харесай

Шефката на Интегриран градски транспорт във Варна: Билетната система се саботира

Билетната систена на " Градски превоз “ се саботира, от което се нанасят вреди на бюджета на Община Варна. Това излиза наяве от думите на Биляна Якова, началник на плана " Интегриран градски превоз – гр. Варна “, която през днешния ден даде нарочна конференция, предаде Varna24.bg. 

Якова описа, че по нейна информация, нови валидатори и други неща, нужни за действието на билетната система във Варна, не са закупени, като причина за това бил народен представител от ПП-ДБ от морския град, който щял да откри по-евтин вид. Това обаче, съгласно Якова, нямало по какъв начин да стане, защото било в контраст на Закона за публичните поръчки.

Тя твърди още, че в сегашния бюджет на Община Варна не са заложени средства за нови валидатори. Те обаче се чупели, поради вандали. Сега имало неработещи, и хората се возили даром, което ощетявало хазната.

Фирмата, която обслужвала валидаторите, споделя още Якова, не била получила пари и все още задължението към нея от страна на Общината е за над един милион и четиристотин хиляди лв..

Билетната система е оставена на автопилот. Варненци пътуват гратис, споделя Якова. Тя обмисля да сезира Европейската прокуратура.

От четири месеца самата тя не е получавала заплата и също обмисля да подаде сигнал за това до способените органи.

Това нанася вреди на бюджета, твърди Якова и заключи, че не желае да става неприятен оракул, само че може през зимата да има митинг от работещи в " Градски превоз “, поради неполучени заплати.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР