Билетната систена на Градски транспорт“ се саботира, от което се

...
Билетната систена на Градски транспорт“ се саботира, от което се
Коментари Харесай

Чиновник във Варна твърди, че се саботира билетната система и се нанасят щети на бюджета на Общината

Билетната систена на " Градски превоз “ се саботира, от което се нанасят вреди на бюджета на Община Варна. Това излиза наяве от думите на Биляна Якова, началник на плана " Интегриран градски превоз – гр. Варна “, която през днешния ден даде нарочна конференция, съобщи кореспондент на Varna24.bg

Якова описа, че по нейна информация, нови валидатори и други неща, нужни за действието на билетната система във Варна, не са закупени, като причина за това бил народен представител от ПП-ДБ от морския град, който щял да откри по-евтин вид. Това обаче, съгласно Якова, нямало по какъв начин да стане, защото било в контраст на Закона за публичните поръчки.

Тя твърди още, че в сегашния бюджет на Община Варна не са заложени средства за нови валидатори. Те обаче се чупели, поради вандали. Сега имало неработещи, и хората се возили даром, което ощетявало хазната.

Фирмата, която обслужвала валидаторите, споделя още Якова, не била получила пари и все още задължението към нея от страна на Общината е за над един милион и четиристотин хиляди лв..

Билетната система е оставена на автопилот. Варненци пътуват гратис, споделя Якова. Тя обмисля да сезира Европейската прокуратура.

От четири месеца самата тя не е получавала заплата и също обмисля да подаде сигнал за това до способените органи.

Това нанася вреди на бюджета, твърди Якова и заключи, че не желае да става неприятен оракул, само че може през зимата да има митинг от работещи в " Градски превоз “, поради неполучени заплати.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР