Билетите за концерта на Соня Йончева и Пласидо Доминго на

...
Билетите за концерта на Соня Йончева и Пласидо Доминго на
Коментари Харесай

Пускат още билети за концерта на Соня Йончева и Пласидо Доминго

Билетите за концерта на Соня Йончева и Пласидо Доминго на 31 август пред катедралния храм "Свети Александър Невски " в София свършиха месец преди събитието.

Организаторите от SY11, спазвайки всички епидемиологични ограничения към днешна дата, пускат в продажба още 1800 билета на цени от 60 до 250 лева в системата на Epay Go. От Столична община, която е сътрудник в организацията на концерта, основават специфичен пропускателен режим в деня на събитието.

Йончева и Доминго ще излязат на специфична сцена в центъра на София със Софийската филхармония под диригентството на Найден Тодоров.

В репертоара са включени известни арии и дуети от фамозни опери.

Лятото на Соня Йончева и Пласидо Доминго е доста динамично. Двамата са част от програмата на огромния оперен фестивал с концерти в Любляна, само че единственото им взаимно присъединяване ще бъде в София.

За "Гала в София " идват меломани от цяла Европа.

Соня Йончева пя в операта "Сибир ", която се слага за първи път във Флоренция. Премиерата бе в границите на 83-ото издание на фестивала „ Маджо музикале фиорентино ". „ Сибир " от Умберто Джордано бе дирижирана от маестро Джанандреа.

Операта е показана за пръв път в Миланската Скала на 19 декември 1903 година

Италианските медии не пестят суперлативи за българското сопрано Соня Йончева (Стефана), която премерва силите си в една от най-трудните арии на целия сопранов репертоар.

"Божествен глас и мощно актьорско наличие ", написа рецензията за Йончева. Партнират ѝ звезди от първа големина като грузинският тенор Джорджи Стуруа (Василий) и румънският баритон Джордж Петеан (Глеби).

Последното присъединяване на Йончева тези дни беше в Монпелие, където тя изнесе концерт с Филхармонията.

Вместо заслужена почивка, Соня записва нов албум през лятото за компанията "Сони мюзик ".

Последният ѝ албум Rebirth се радва на комерсиален триумф и е в класациите за оперна музика. В него е включена и българската национална ария "Заблеяло ми агънце ".

През есента оперната прима ще има серия концерти из Европа с репертоара от албума. Очаква се сопраното да го показа и в България през 2022 година.

Пласидо Доминго закри фестивала в Арена ди Верона и след дребна отмора ще дойде в София за концерта си със Соня Йончева.

"За мен това ще бъде вълнуващо пътешестване из оперния свят с един от най - великите актьори на нашето време ", сподели Соня Йончева.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР