Билетът за вход в Двореца в Балчик от тази година

...
Билетът за вход в Двореца в Балчик от тази година
Коментари Харесай

Билетът за Двореца в Балчик поскъпва, но събитията там са безплатни

Билетът за вход в " Двореца " в Балчик от тази година е с нова цена - 15 лева, при досегашни 7 лева Цената на билет за деца, възпитаници, студенти и пенсионери остава 3 лева, а фамилният – 2-ма родители и деца, без значение какъв брой са, е 22 лева Всички събития в културния център, които през м.г. са били 140, са безвъзмездни за закупилите билети.

" Високите цени на електрическата енергия са съществена причина за скока в цената за вход. През 2003 година цената беше 5 лв., от 2023 година тя стана 7 лв.. С тази цена повече не можем да устояваме. Сумите за употребявана електрическа енергия в " Двореца " са скочили с 300 на 100 ”, съобщи шефът Жени Михайлова.

На територията на архитектурно-парковия комплекс има 46 здания – 15 от тях са недвижими културни полезности. 6 зали и спомагателни пространства навън и закрито, се осветяват, има и алейно осветяване, ситуирано на повърхност от 183 дка, в това число и ефектно осветяване.

" Поддържаме това осветяване. В " Двореца " разполагаме със 120 разпознати културни полезности във външните пространства, има и архитектурни, и паркови детайли, които също са заведени в регистъра на Националния исторически музей, има и движими културни полезности, които са в експозиционните зали, както и други артефакти. Персоналът е 53 души, чиято бройка се усилва през летния сезон. Става дума за хора на 8 пропускателни пункта, уредници, екскурзоводи, обслужващи залите, куратори и така нататък ”, изяснява Михайлова..

7,81 на 100 повече доходи регистрира за 2022 година " Двореца " спрямо предходната. Получената сума преди облагане е над 2 милиона лв., а след облагане -1 963 000 лв..
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР