Билетът за градския транспорт в София няма да поскъпне от

...
Билетът за градския транспорт в София няма да поскъпне от
Коментари Харесай

Билетът за градския транспорт в София няма да поскъпва

Билетът за градския превоз в София няма да нарастне от Нова година, нито ще се усилят преференциалните цени на картите за хора от уязвими групи, макар сериозното понижение на пътникопотока поради Коронавирус рестриктивните мерки и увеличените разноски, увери ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев в изявление за Bulgaria ON AIR.

" Ние преференциални цени на хора от уязвими групи няма да променяме. Даваме си сметка, че сме в сложни времена. В тях нашата задача е да улесняваме хората, тъй като сме определени да им решаваме проблемите, а не да им подвигаме цените на всяка услуга ", сподели той.

Вместо това нов пакет за пътешестване ще понижи разхода на пътуващите за превоз в някои случаи. Ще може да се пътува против 1,60 лв., колкото коства билетчето, и в случай че човек смени три транспортни средства в границите на 30 минути.

" Тръгвате от у дома. Качвате се на рейс, който ви вози до метростанцията. В рамките на тези 30 минути се качвате и в метрото, чекирате се и се возите безкрайно време. Тъй като метрото е най-бързият екологичен превоз, може да промените още един път. И вместо три хартиени билетчета за 4,80 лв., вие ще сте платили единствено едно за лев и шестдесет ", сподели Георгиев.

По думите на Георгиев " дупката от спада в приходите " на столичния градски превоз е 60 милиона лв., пасажерите са с 35% по-малко, а разходът за ток е скочил с 250%. Той прикани за помощ от страната, от която в този момент общината има " изключителна потребност ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР