Билет срещу една стотинка. В Търговище счупиха всички рекорди по

...
Билет срещу една стотинка. В Търговище счупиха всички рекорди по
Коментари Харесай

В Търговище се возят за 1 стотинка в градския транспорт


Билет против една стотинка. В Търговище счупиха всички върхове по цена за транспорт в градския превоз. Причината е социална поръчка и доста искащите да вземат участие в нея. Повечето автобусни линии в Търговище към този момент са с нови по-ниски цени. Най-осезаемо е понижението на билета за градските линии № 10 и № 4, които са и най-често употребени. Два пъти на ден Таня Николова се вози с рейс номер 10. Досега е плащала 1.20 лв. в посока. Вече купува новия билет против 30 стотинки.

„ Аз не знаех. Просто като се качих в градския превоз ми споделиха, че това е цената. Учудих се. Много на ниска цена ми се коства, тъй като преди 1.20 лева беше доста скъпо за този град ", сподели Таня Николова.

Други линии, даже тези до околните обитаеми места, също са със доста понижение. А има и цена, която е с 99% по-ниска от досегашната. Най-голямо е понижението по линия 11, която пътува през празничните дни от кв. „ Запад " до гробищния парк. Пътниците по нея ще заплащат една стотинка, вместо 1 лева, както до момента. Община Търговище почнала подготовката за публичната поръчка през предишното лято. Тя включва 28 автобусни линии.

Поради огромния интерес има такива по-атрактивни за тях линии, където вземат участие по 5-6-7 участника и те смъкват цената. Поръчката е най-ниска цена. И в действителност има такива аномалии, където цената е доста ниска, съобщи кметът на Търговище доктор Дарин Димитров.

Договорите са подписани за период от 5 години. По линиите с най-ниски цени обаче има обжалване на поръчката и там контрактите са за една година.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР