Билбордът на ПП-ДБ, който беше свален с решение на ЦИК

...
Билбордът на ПП-ДБ, който беше свален с решение на ЦИК
Коментари Харесай

ПП-ДБ върнаха сваления билборд, но със силуети вместо снимки на Борисов и Пеевски

Билбордът на ПП-ДБ, който беше свален с решение на ЦИК по тъжба на ГЕРБ, се върна още веднъж в центъра на София - този път с изменена визия.

Под надписа " Какъв желаете да бъде вашият министър председател " още веднъж се вижда лицето на Николай Денков, само че на мястото на фотосите на Бойко Борисов и Делян Пеевски този път има единствено черни силуети.

В понеделник ЦИК реши, че предизборният материал е нарушил наредбите на Изборния кодекс, тъй като " накърнява положителните нрави, достойнството и положителното име на претендентите " - а точно Пеевски и Борисов.

Наложена беше и лична глоба на Николай Денков, тъй като неговият облик се опълчва на другите претенденти.



Коалицията внесе тъжба против решението пред Върховния административен съд с претекста, че " От фактическа страна в описания материал не се съдържат никакви обиди или отрицателни понятия, съпоставения и така нататък по отношение на всеки един от тримата претенденти, чиито фотоси са поднесени ".

Междувременно ПП-ДБ към този момент са почнали да слагат новите визии на билбордове - един от тях e ситуиран на кръстовището на бул. " Васил Левски " и " Гурко " пред постройката на Министерството на младежта и спорта.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР