Билборд има нов сингъл на всички времена и той измести

...
Билборд има нов сингъл на всички времена и той измести
Коментари Харесай

Хит от 2020 г. детронира евъргрийн от 60-те като песен на всички времена в Billboard

 mymotto
Билборд " има нов сингъл на всички времена и той измести ария, показана за пръв път през 60-те години на предишния век.

Blinding Lights, шлагерът на известния като The Weeknd канадски реализатор Абел Маконен Тесфайе.

Американският рокендрол реализатор Chubby Checker за пръв път показва версията си на The Twist през 1960 година, по-късно - и различен международен шлагер,.

Песента е кавър - появява се за пръв път през 1958 година, изпята от Hank Ballard and the Midnighters.

Те я вършат известна, само че надалеч не колкото Chubby Checker. Друг сингъл не е оглавявал два пъти, в две обособени ранглисти, Billboard Hot 100.



Най-успешната ария на предходната година - и трансформирала се в най-хубава за всички времена в " Билборд " - обаче бе Blinding Lights, а продажбите ѝ утвърдиха статута на канадския артист като международна поп мегазвезда.

Песента, трансформирала се незабавно в синт-поп класика, дебютира в края на ноември 2019 година През април и май оглавява седмичния Billboard Hot 100 на едноименното американско списание за общо четири седмици. След това остава в класацията рекордните 90 поредни седмици.

С това към този момент е номер 1 в листата на с най-хубави песни за всички времена, както заяви и списанието във вторник. Twist заема това място от 2008 година поради две участия в класацията от 1960 година и 1962 година



Самият Тесфайе, който е на 31 години и е наследник на етиопски имигранти в Канада, разяснява с думите, че се пробва да не се замисля доста върху това и просто е признателен на ориста и шанса си. The Weeknd се появи на сцената преди години за пръв път с R&B осъществявания и меланхолични балади. Десет години по-късно идва и този триумф, само че все още той към този момент е прочут в музикалната промишленост. " Така че се веселя, че Blinding Lights се случи тъкмо в този миг, вместо да е първият сингъл, който съм пускал. Това би било ужасно за мен. "

Класацията на " Билборд " се основава на общия брой седмици в графиката, както и на точните позиции в чартовете, като от време на време се вършат корекции.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР