Била захваната за специално подготвен манипулатор, за да може да

...
Била захваната за специално подготвен манипулатор, за да може да
Коментари Харесай

ВМС: Черната кутия на МиГ-29 е цяла, но не се знае дали ще може да се извлече информация

Била захваната за особено квалифициран манипулатор, с цел да може да бъде извадена

„ Искам да разглася края на издирвателната интервенция за разкриване на така наречен черна кутия на авариралия аероплан МиГ-29, която приключи сполучливо с откриването и издигането й на повърхността. Заслугата за това е на целия екип, който работеше за локализиране на мястото в щаба на Военноморски сили “. Това сподели по време на брифинг командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов.

В 10:40 ч. тази заран е открита черната кутия на изтребителя МиГ-29. Тя е пренесена на борда на минен ловджия " Цибър " - към 10:40 кутията е на борда на кораба. Това сподели капитан Мирослав Добрев.

Черната кутия е открита на дълбочина 70 метра. Тя е цяла, само че към момента не се знае какво е положението ѝ и дали ще може да се извлече информация от нея. Черната кутия е открита след проучване на всички открити елементи от самолета.

Тя е захваната за особено квалифициран манипулатор, с цел да може да бъде извадена.

Кутията ще бъде превозена до военна база " Граф Игнатиево ", с цел да могат да бъдат взети данните от нея. Ще може да бъде получена информация за всички параметри на полета, режима на мотора, скоростта, височината и траекторията на самолета, както и в какво положение са били средствата за ръководство.

Министър Панайотов разясни по-рано, че данните няма да бъдат обявени на медиите, а на проверяващите органи.
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/881791795760803
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР