Била е омъжена за Иван Тенев и имат един син

...
Била е омъжена за Иван Тенев и имат един син
Коментари Харесай

Кристина Димитрова: Обичам да се глезя

Била е омъжена за Иван Тенев и имат един наследник Георги. След това е била брачна половинка на футболиста Георги Димитров -Джеки, от който има наследник Мартин.

- Кристина, понятието “неостаряваща жена” с цялостна мощ важи за вас. Как успявате да поддържате този юношески тип?
- Чувам тези похвали всекидневно и съм доста щастлива, тъй като не поставям някакви доста специфични грижи за външния си тип. Повече полагам старание за вътрешния си мир - да не изпитвам злоба, завист, неприятни усеща, и сякаш това ме съхранява.
Разбира се, обичам да се разглезвам, отивам на разтривки, на леки процедури, само че нищо съществено. Често ме питат дали не съм си правила пластични интервенции, което ми е доста смешно, и с усмивка давам отговор: “Слава Богу, към този момент не ми се налага”. Е, през последните десетина години трупнах 2-3 кг от горната страна над нормалните ми, само че не е драма. Всички, които ме познават, знаят, че си похапвам доста съществено и съм огромен лакомник. Обичам вкусната храна, обичам да се храня по заведения и се блазня от хубавите гозби. А пък и когато пътувам, а аз пътувам доста, желая да опитам всевъзможни вкусни ястия, които са обичайни за съответната страна.

- Занимавате ли се с йога?
- Ходя, само че не съм доста постоянна. Не бих споделила, че съм и в някаква доста напреднала фаза в йога, само че добре се оправям. Йога ми работи извънредно добре - доста релаксиращо, отпускащо, оказва помощ ми по някакъв метод и духовно. Смятам, че повече хора би трябвало да открият въздействието на йога. Тя е прелестен метод човек да се поддържа физически и духовно.


Малкият наследник на певицата - Мартин, в клипа на Кристина Димитрова и Катрин Вачева “Изолатор”

- Преди време се оплаквахте от болки в коляното. Сега добре ли сте?
- Травмата ми е от детските години, паднах и си пукнах капачката на лявото коляно, което по-късно стартира да се цялостни с вода. Оттогава, когато го натоваря, имам леки болки. Но нещата се усложниха, когато участвах в “Денсинг старс”. На третата седмица на формата към този момент бях с доста съществени болки в коляното и по мое предпочитание напуснах надпреварата. По принцип съм пластична и боготворя да танцувам.
Толкова доста желаех да устоя до края, само че този проблем напряко ме разруши. Оттогава при всяко натоварване на коляното имам леки болки.

- Сигурно ви се постанова да ходите по този мотив и на доктор. Какво ви е усещането от опазването на здравето в България?
- Въобще не съм удовлетворена от системата на опазването на здравето. Не толкоз поради себе си, колкото поради старата ми майка. Налага се да вървя постоянно да й взимам посоки за разнообразни доктори и виждам, че за най-елементарни неща се губи извънредно доста време, всичко става мъчно. Не ме разбирайте неправилно, че възнегодувам от лекарите. Не, възнегодувам против системата.
Сред българските лекари има извънредно положителни експерти, само че, за жалост, доста от тях напущат България. Не съм индивидът, който може да каже по какъв начин би трябвало да се случат нещата, само че вървешком по чужбина, виждам, че нещо у нас куца. Налагало ми се е да отивам на доктор и в Канада, и в Съединени американски щати, само че там нещата се случват извънредно елементарно, без да се губи време. Ами вземете най-елементарното - визитата при персоналния доктор. Защо не може да си резервираме час авансово, а би трябвало да се чака пред кабинета по 2-3 часа.
Виждам възрастни хора, които колкото да седят и чакат с часове извън. Просто би трябвало да се направи по този начин, че да не се губи толкоз време. Ако в действителност на някой му е доста зле, той би могъл да си почине пред кабинета, до момента в който чака. И се е случвало това нещо. Страшно доста ме нервира да вземем за пример, когато отида при някой доктор и нещо ме боли, незабавно стартират да ми дават медикаменти против болката, а не се търси повода за нея. А с цел да има болежка, значи нещо не е наред, би трябвало да се изследва, да се търси повода. Много малко лекари го вършат това.

- В интерес на истината, се наложи да проведем много телефонни диалози, до момента в който съумея да се вместя в програмата ви. С какво сте толкоз ангажирана?
- Имам си непрекъснати задължения. Участвах и в няколко благотворителни концерта. Единият беше “Бал на Жълтата роза”, проведен от “Зонта Клуб София”, на който се събраха средства за подкрепяне на деца в областта на изкуството.
На другия концерт, който се състоя в Божурище, се събираха пари за една огромна болница, която ще се прави за деца с увреждания. Винаги отвръщам на сходни начинания.
Освен това записах следващата си нова лятна ария “Фиеста”. В нея се приказва за лято, за море, за слънце, за обич.
Разбира се, предстоят ми доста пътувания из страната. Концерти - независими и с Орлин дружно, тъй като ние не стопираме да работим дружно. Предстои ни и следващото турне на най-големите български шлагери за всички времена.
Тази година се събираме 10 реализатори - аз и Орлин, Роси Кирилова, Данчо Караджов, Марги Хранова, Мими Иванова, Христо Кидиков, “Трамвай №5”. Поканихме като гост-изпълнител Елвира Георгиева. Ще пеем във всички огромни градове и някои по-малки.

- Доста ангажирано лято. Не сте ли планували и време за отмора?
- Разбира се, че съм планувала. Никога не оставям на назад във времето персоналния си живот, заниманието ми е да пътувам. Всички мои другари знаят, че имам уплаха от летенето със аероплан. Въпреки всичко превъзмогвам тази моя уплаха всяка година и имам безпределно доста полети. Бях в Испания, Португалия и Гърция, а съвсем цяло лято съм на нашето Черноморие. Обожавам лятото. Събрах към 12 песни, в които се пее единствено за лято и за море и направих летен албум.

- С медикаменти ли преодолявате уплахата си?
- Избягвам да пия медикаменти, само че в случай че към този момент доста, доста страхът ми се прояви, имам един спрей, който е тъкмо за стрес.

Румяна СТЕФАНОВА
/вестник "Над 55 "/

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР