Бил Стокър може да бъде наречен типичен консервативен избирател: той

...
Бил Стокър може да бъде наречен типичен консервативен избирател: той
Коментари Харесай

Американците от различни партии и региони дават зелена улица на марихуаната

Бил Стокър може да бъде наименуван характерен закостенял гласоподавател: той е морски пехотинец от запаса и някогашен служител на реда, който гласоподава за президента Доналд Тръмп. Но той също по този начин е и измежду болшинството в щата Южна Дакота, което всеобщо поддържа легализирането на марихуаната в изборите този месец.

Стокър, на 61 година, сподели, че законите за възбрана на марихуаната пречат на битката против закононарушения с други опиати, и назова изказванията за злините, свързани с марихуаната, "куп нелепости ", на които даже хората в републиканска твърдина като Южна Дакота към този момент не имат вяра.

Ценностите на Южна Дакота за "лична отговорност и независимост " победиха, сподели Стокър, който живее в Сиоукс Фолс.

Изборите тази година потвърдиха какъв брой необятно марихуаната към този момент се приема на всички места в Съединени американски щати. Мерките за узаконяване на марихуаната за рекреационна приложимост удържаха победа в прогресивния щат Ню Джързи, в умерената Аризона и в консервативната Монтана. Вече 15 щата с огромни болшинства я легализираха, а в 36 щата здравната марихуана е позволена.

Гласоподавателите в Мисисипи с огромно болшинство този месец утвърдиха здравната марихуана, с което "тревата " стъпи солидно в още един южен щат.

Проучване на Галъп от 9 ноември сподели, че 68 % от американците са за узаконяване на марихуаната - два път повече, в сравнение с през 2003 година Тази огромна разлика се видя на тези избори, когато меките в интерес на марихуаната бяха утвърдени със мощна двупартийна поддръжка.

В Южна Дакота и Монтана, където републиканците безапелационно завоюваха основните изборни съревнования, рекреационната марихуана мина с минимум 16 процентни пункта повече от поддръжката, която получи претендентът на демократите Джо Байдън. В Южна Дакота гласувалите за утвърждение на здравната марихуана бяха с 34 процентни пункта повече от тези за Байдън.

"Ние цялостен век водихме война против това растение и както и да оценяваме резултатите от тази война, тя е срамен неуспех ", сподели Матю Швейх, заместник-директор на политическия план "Марихуана ", който поддържа легализацията. "Всичко, което постигнахме, е да вкараме в пандиза милиони американци, да увековечим расизма в страната, а най-голямата неправда от всичко е, че това ни лиши от медицински проучвания на марихуаната ", уточни той.

Марихуаната към момента е противозаконна на федерално ниво, което вреди на ветераните, на които не може да бъде предписана здравна марихуана в клиниките за ветерани. Те "идват тук с недоволства от хронични болки и ние ги насочваме да вземат опиати, - сподели Швейх. - Това е безумство. Това е непатриотично и позорно. "

Подкрепата за легализирането беше към 25 % през 1992 година, когато тогавашният претендент за президент Бил Клинтън се опита да избегне да дава отговор на въпроси дали е употребявал марихуана. Най-накрая в едно телевизионно изявление той сподели, че е опитал "тревата ", само че не я харесал и "не я вдишвал ".

В началото на 2019 година Камала Харис, която към този момент е определена за вицепрезидент, беше запитана за предходна приложимост на марихуана в радиоинтервю и призна: "Аз в действителност я вдишвах ".

Брендън Джонсън - някогашен федерален прокурор в Южна Дакота, който поддържа самодейностите в интерес на марихуаната в щата, сподели, че акцията е била фокусирана върху обстоятелството, че през последните години 10 на 100 от арестите в щата са били за марихуана, и множеството от тях за дребни количества.

"Имаме действителен проблем тук, където сме криминализирали цяло потомство от локални поданици и в този момент плащаме тежка цена ", сподели Джонсън.

Собственикът на верига от аптечни пунктове за здравна марихуана в Билингс, Монтана, свърза утвърждението на самодейността за рекреационна марихуана с едногодишната акция, подхваната от поддръжниците на здравната марихуана за осведомление на обществеността за изгодите от канабиса. "Виждаме забележителна смяна в политическата демография, тъй като в този момент хората са по-информирани ", сподели Ричард Абромейт, притежател на компания за обществени грижи в Монтана.

Следващата цел на поддръжниците на марихуаната е тя да бъде извадена от федералния лист на противозаконните медикаменти, неразрешени за здравна приложимост и с висок капацитет за престъпления. Присъствието й в листата не разрешава да бъдат лабораторно изследвани евентуални медикаменти, употребяващи марихуана.

Миналата седмица стана известно, че в Камарата на представителите през декември ще бъде подложен на гласоподаване законопроект, с който да се декриминализира канабисът и да бъде изваден той от листата на следените вещества. Засега не е ясно дали законопроектът може да мине и през двете камари.

Резултатът от идните два балотажа за сенатори в щата Джорджия може да предопредели възможностите за решение на този въпрос в Сената, където към този момент водачът на републиканското болшинство Мич Макконъл блокира напредъка към решаването му.

И други щати се чака да гласоподават следващата година по законопроекти за узаконяване на марихуаната, което може да притисне още повече Конгреса да работи.

Поддръжниците излизат с аргумента, че този бранш основава работни места и данъчни приходи, които ще са добре пристигнали в този момент за държавните управления, които са мощно притиснати от затварянето на доста бизнеси, свързани с епидемията от Ковид-19.

Има обаче и съперници на цялостната заверка. Републиканският губернатор на Южна Дакота Кристи Ноъм счита, че марихуаната води хората към приложимост на по-силна дрога, а чиновници от правоохранителните органи и прокурори в Монтана настояват, че легалната "трева " ще докара до повече дрогирани водачи и други закононарушения, а и ще задълбочи някои проблеми, свързани с психическото здраве.

Проучване на "Галъп " сочи, че малко по-малко от половината републиканци, хора, които се разпознават като политически консервативни, и тези, които вървят всяка седмица на черква, дават отговор, че съгласно тях марихуаната би трябвало да бъде легална.

Ейми Бет Хенсън - Асошиейтед прес; превод БТА
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР