Бил съм заместник-министър в кабинета Борисов 2 и не съм

...
Бил съм заместник-министър в кабинета Борисов 2 и не съм
Коментари Харесай

Орхан Исмаилов: Ако не беше ДПС, ГЕРБ нямаше да е на власт

" Бил съм заместник-министър в кабинета " Борисов 2 " и не съм взел участие в митингите. Омерзен съм от доста други неща, които се случват в политиката - примерно, когато станах зам.-министър, някои псевдопатриоти желаеха оставката ми и даже щяха да смъкват доверието от тогавашното ръководство на ГЕРБ, с цел да не бъда назначен. От това съм омерзен ". Това съобщи пред БНР Орхан Исмаилов по отношение на оповестената от Гражданското съдружие ДЕН поддръжка за ГЕРБ на идните парламентарни избори.

По думите на Исмаилов само с влизането им във властта няма да позволен " дерибействане на ГЕРБ в регионите със смесено население ".

" Много пъти съм казвал, че в случай че не беше Движение за права и свободи, ГЕРБ нямаше да бъде на власт. Ако не беше поддръжката на Движение за права и свободи за бюджета на страната, щеше ли да има държавно управление, в случай че не беше Движение за права и свободи да поддържа, щяха ли да бъдат закупени изтребители за българската войска. Казвам, че постоянно Движение за права и свободи са се отзовавали и подкрепяли това държавно управление ", сподели още той.

Според него това, че министър председателят Бойко Борисов си е разрешил да смени министри от държавното управление поради връзки с Движение за права и свободи, значи доста.

" Единствената опция, където да участваме, с цел да осъществяваме своите цели, ни даде обединението на ГЕРБ със Съюз на демократичните сили. Преговаряхме и с други демократични партии, само че се откри, че те не са узрели да работят с хора, които държат да има в техните листи фрагменти, които да се осъществят във властта. Единствено тази опция ни даде ГЕРБ и Бойко Борисов ", разяснява Исмаилов и посочи, че хора от Гражданско съдружие ДЕН ще бъдат включени в листите на ГЕРБ.

Исмаилов беше безапелационен, че отиването им на изборите с ГЕРБ потвърждава, че към този момент няма по какъв начин да има задкулисие с Движение за права и свободи:

" Неучастието на Делян Пеевски в листите на Движение за права и свободи значи, че Движението се пробва да си възвърне надпреварата, където да ръководи.... Г-н Пеевски е номиниран от всички регионални структури на Движение за права и свободи, само че това, че не е в листите е мистерия. Мнението ми е, че в случай че Движение за права и свободи към този момент не извършва волята на регионалните структури, това е в контраст, значи има нещо друго, което ние не знаем ".

" Монополът на Движение за права и свободи в смесените региони ще се разбие, когато индивидът, който раздава порциите, се отдръпна от властта в действителност ", счита той.

Орхан Исмаилов съобщи, че има вяра на Борисов и уточни, че има способени органи, които да ревизират всички подозрения и обвинявания за корупция към премиера.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР