Бил съм във всичките големи градове на България. Навсякъде залите

...
Бил съм във всичките големи градове на България. Навсякъде залите
Коментари Харесай

Борисов: Да ни изправят, мене, Радев, Киро и всеки да се сети какво е направил по градове

Бил съм във всичките огромни градове на България. Навсякъде залите са цялостни. Гледам фотосите на Промяната от залите - 10-15 индивида. Максимум 60. Учудвам се от кое място идва тази тяхна убеденост, че ще победят. Или хората ги е позор да кажат, че ще гласоподават за тях, или има друго пояснение.

Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, който е на среща с актива в Хасково.

" Защото в случай че си сменим местата, в случай че това е заседание на Демократична България и Политическа партия. И стане някой и каже: Защо до момента в който управлявахме нафтата и бензина бяха по скъпи. Къде отидоха парите. Ми те би трябвало да избягат. Защо нарастна олиото, за какво стана 6лева. Кой открадна парите? Друг ще стане и ще пита за какво купуваше газа за 130 а не за 100 лв. с нашите пари. И другия ще хване гората. И по този начин по всички браншове ", продължи той.

" Затова съгласно мен не се събират хора. Те нямат отговор на тези въпроси. Излезе през вчерашния ден отчета на Департамента на Щатите и какво безмълвие настана в медиите. В отчета най се радват, че е посочен противозаконния арест, само че аз не обръщам внимание на това ", добави Борисов.

" Там е посочено за десетките арести, за които и ние и Движение за права и свободи говорихме в смесените региони, маса българи бяха арестувани, мюсюлмани за по 24 часа без нищо. Трябваше ли да ви го каже департамента уважаеми медии. Когато Христо Иванов от Демократична България сподели неотложно Дарик да се смъкна материала, това в случай че не е интервенция в медийната независимост.

И продължи: Кой видял, видял. Това са хората, които парадират за господство на закона и че те са последната инстанция. Единия компрометиран за противозаконни арести, а другия за въздействие върху медиите. Ами по какъв начин накараха служителките на Нексо да създадат противозаконни дарения. Стотици хиляди левове. Това няма да го видите, минава и незабавно се забърсва ", сподели той.

" Затова споделят медийната независимост на публичните медии, централизация на стопанска система и власт. От две години нито имаме стопанска система, нито власт. 360 дни са управлявали Асен и Рашков.

Сега ги изтипосаха в отчета, означи той.

Борисов си призна, че преди 10 години и ГЕРБ е правила по този начин.

" И ние сме подхождали лековато към арестите, само че сме си взели поука и в никакъв случай повече не би трябвало да се позволява. Отчетите на Министерство на вътрешните работи не би трябвало да са по акции и реализации, а когато влезе в действие присъда, да кажем тогава Министерство на вътрешните работи си е свършило работата. Тогава би трябвало да са конференциите. А не да гръмнат медиите вечерта. Не бяха пристигнали служителите на реда, а по медиите гръмна че сме задържани. Подготвена, мракобесна работа ", сподели той.

" Прочухте се Хасково. И с Василев, с Мъри Стоилов, с Делян Добрев. Нема София, нема Пловдив. Цялата власт е в Хасково. Имате всичко, и Гришо, и Радев. Много има да се приказва ", пошегува се Борисов.

Борисов се ядоса и на въпрос на публицист, обвързван с изказването на Радев, че България не поддържа изпращането на оръжие в Украйна.

" Днеска лицемерието на някогашния публицист Асен Григоров. Задал във Facebook риторичен въпрос: Коя партия ще се изкаже срещу Радев през днешния ден. Едва ли не ние сме деца и ще реагираме на всяка една приказка. Ще му кажа по този начин. Радев сподели, че до момента в който има служебно държавно управление няма да има оръжия за Украйна. Той има още 10 дни.

Те оставиха Кулеба да се върти като обран евреин в коридорите на Народното събрание и не го допуснахте вътре. След 10 дни може да има държавно управление. И тогава няма никакво значение какво мисли президента по тази тематика,. Решенията ще са в нас, в случай че има държавно управление, болшинство. Лицемери, първо клечаха пред президентството, а след това го наскърбяват ", сподели той.

Борисов бе безапелационен, че съгласно него би трябвало да дадем на Украйна оръжие. " Както е споделил великия мъдрец, неутралитета оказва помощ на агресора, не на жертвата. А ние не може да сме неутрални, когато Европейски Съюз дава 2 милиарда евро, НАТО е ангажирана на 100%, а ние сме неутрални. Напротив, цялата международна общественост би трябвало да направи по този начин, че тази война да спре. Ние сме за мир, само че по какъв начин се стопира агресор? ", попита той

" За 360 дни са могли да сменят регулатори, да създадат закони, да създадат безусловно всичко. С медиите обаче те ни пристиснаха, да ни изчегъртат. Защо две години не ги попитахте, къде ви е околовръстното, за какво не го направихте. Ние тъкмо го бяхме почнали. Спряха на Пазарджик, на София, на Хасково. Що ги стопираха? Няма реакции ", ядоса се още водачът на ГЕРБ.

И в този момент след 2-ри неприятният сън свършва? - попита риторично той.

" Когато правихме Марица беше потънал плана. Я си представете тези 50 000 коли дневно да минават през Свиленград. Не може да си го визиите даже бе хора. Магистралите в този момент са замязяли на бунища. Никаква поддръжка. Мрежите за птици като съдрани гащи.

Хората чакат фактически да стъпи страната и да се стартира още веднъж да се строи, да се подрежда.

Има ли по-социална, по хубава стратегия от санирането? Блока става енергийно ефикасен, блока по-красив, жилището продаваш по-скъпо, сметките на половина. А в този момент блоковете олюпени. А беше и бизнес на над 180 компании, и то дребни. С най-хубавия надзор, бабите и домакините през целия ден ги гледат.

" От Плана за възобновяване един саниран няма. Сега ще давате пари. Като пратихте Асен в София, в този момент ще давате пари, пошегува се Борисов. Защо не протестирате? Само 4 блока ми извадиха медии. Единият бил протекъл, а на другия майстора се бил напил.

Ще възстановим санирането. Има европейски пари, има надзор. Спокойно може да поемем ангажимент. Поемам ангажимент и за околовръстното ", даде обещание Борисов.

Борисов предложи и една авангардна концепция.

" Много пъти съм си мислил да ни изправят, мене, Радев, Киро. И да ни теглят листчета с градове и села. И всеки да се сети какво е направил там. Аз знам за всеки град по какъв начин сме се пазарили дали да е това, или не. Вие до последно ми ядохте душата за парка, само че го направихме. Бабите там да си разхождат внуците, това се оказа доста значимо. Сега го разбрах около моите внуци. Децата са щури, играе им се ", изясни той.

" Знаем по какъв начин. Ще е доста по-трудно. Нито е рецесията с Гърция, нито е миграционната рецесия. Помните по какъв начин ви ги водих по границата. Бяхме за образец, нула миграция. А в този момент всеки ден произшествия с бежанци, моргите цялостни, не знаят какво да ги вършат. Седят в чувалите, не знаят по какъв начин да ги погребат, къде да ги върнат. Близките им несъмнено са убити. Трагедии всеки ден ", напомни Борисов.

" Толкова ще е мъчно, само че по този начин сме се хванали на това хоро, че ме е жалост да ги оставя по този начин. Жал ми е за направеното, жалост ми е за хората. Справедливостта постоянно спечелва, истината постоянно става ясно. Всичките им измислици падат и се схваща каква интрига е направена, с цел да се ограбят българите.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР