Бил Нелсън смята, че най-важното решение на милиардера е било

...
Бил Нелсън смята, че най-важното решение на милиардера е било
Коментари Харесай

Шефът на НАСА: Мъск всъщност не управлява SpaceX

Бил Нелсън счита, че най-важното решение на милиардера е било да повери кормилото на компанията на Гуин Шотуел
SpaceX е един от основните търговски сътрудници на НАСА. Но тази връзка беше подложена на деликатно разглеждане през последните години, защото притежателят на аерокосмическата компания, Илон Мъск, се трансформира в все по-противоречива обществена фигура, написа Futurism.

НАСА разчита на SpaceX за бъдещото си изпращане на астронавти на Луната, както и за изстрелването на голям брой сонди и задачи до МКС. Някои слагат под въпрос ръководството на компанията. Според тях Мъск прекарва от ден на ден време в стартиране на мемета и спорни постове в обществената си мрежа Х, а други акцентират новата му политическа ангажираност с Републиканската партия.

Но, както оповестява Axios, шефът на НАСА, Бил Нелсън, наподобява не е изключително обезпокоен от тези опасения. Защо? Според Нелсън, Мъск в действителност е " отвън играта ", като отбелязва, че президентът на компанията, Гуин Шотуел, се занимава с ежедневните интервенции, до момента в който нейният началник е ангажиран с " туитване ".

" Добрата вест е, че Илон има президент, на който разрешава да ръководи компанията, " сподели Нелсън пред Axios по време на Климатичната седмица в Организация на обединените нации в понеделник.

Нелсън също употребява опцията да похвали Шотуел. " Тя свърши феноменална работа, " добави той.

Това не са първите сходни мнения на НАСА по отношение на Мъск. Но критиците показват, че те също може да имат политически заряд.

Бил Нелсън е от Демократическата партия и бе определен за шеф на НАСА от администрацията на Джо Байдън. Ако Камала Харис завоюва президентските избори след 2 месеца той най-вероятно ще резервира поста си в НАСА. Междувременно, Мъск се открои като значителен покровител на Тръмп и съперник на Демократическата партия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР