Бил Нелсън иска да вярва. Директорът на NASA коментира големия

...
Бил Нелсън иска да вярва. Директорът на NASA коментира големия
Коментари Харесай

Според директора на NASA засечените НЛО-та може да са извънземни

Бил Нелсън желае да има вяра. Директорът на NASA разяснява огромния брой високопрофилни наблюдения на НЛО от военноморските сили на Съединени американски щати. Макар и да признава, че не схваща изцяло какво тъкмо съставляват тези явления, той твърди, че е невероятно да отхвърлим разновидността, че става дума за технология, основана от извънземен живот.

Нелсън, който е някогашен астронавт и сенатор от Флорида, зае поста на шеф през май тази година. Наскоро той взе участие в онлайн изявление за Университета на Вирджиния, в което засегна съвсем всевъзможни тематики – от галактическите връзки с Китай до наблюденията на безпилотни летателни апарати (UAV). По време на диалога Нелсън съобщи, че от 2004 година насам са регистрирани над 300 доказани наблюдения на неидентифицирани летящи обекти. Те обаче са към момента с незнаен генезис.

„ Разговарях с тези водачи и те знаят, че са видели нещо, техните радари също са го отчели. И те нямат визия какво е. Ние също нямаме – споделя Нелсън пред проф. Лари Сабато, шеф на политическия център на Университета на Вирджиния. – Надяваме се, че не става дума за съперник от Земята, притежаващ сходна технология. Но несъмнено е нещо. Така че нашата задача е непрекъснато да гледаме и да търсим: " Кой е там? ", " Кои сме ние? ", " Как сме пристигнали тук? ", " Как сме се трансформирали в това, което сме? ", " Как сме се развили? ", " Как сме се цивилизовали? ". И " Дали някъде там из Вселената, в която има милиарди други слънца и милиарди други галактики, не съществуват същите условия [като тези на Земята]? ". Толкова е огромна, че даже не мога да си я показва. "  

„ Съществуват даже теории, че има и други вселени – прибавя Нелсън. – Ако казусът е подобен, то кой съм аз да настоявам, че Земята е единственото място, на което съществува форма на живот, която е цивилизована и проведена като нашата. “

„ Знам каква е моята задача – да бъда по-добър собственик на тази планета, да бъда по-добър жител на Земята – прибавя той. Има ли обаче други планети като Земята? Определено мисля по този начин, тъй като вселената е толкоз огромна “.

Доскоро наблюденията на НЛО не бяха взимани изключително насериозно. След като обаче Пентагонът удостовери легитимността на няколко извънредно забавни видеа по тематиката, лека-полека неидентифицираните летящи обекти започнаха да излизат отвън сферата на теориите на конспирацията.

Тази година даже службата към дирекция " Държавно разузнаване " изготви и специфичен отчет по тематиката. Той не открива нищо изключително и доближава до заключението, че нито можем да потвърдим, нито да отхвърлим, че следените неидентифицирани летателни обекти са извънземни. Въпреки това по всичко проличава, че американското държавно управление към този момент не гледа на тематиката с подигравка.

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР