Бил ли е сътрудник на МВР Мартин Божанов - Нотариуса? Не

...
Бил ли е сътрудник на МВР Мартин Божанов - Нотариуса?
Не
Коментари Харесай

Славчо Велков: Ако се засегнат интереси на мафията, ще последват още екзекуции

Бил ли е помощник на Министерство на вътрешните работи Мартин Божанов - Нотариуса?

" Не е имало такава информация и господин Рашков съобщи, че не е разполагал с такава информация. Това ще се откри, то не може да остане встрани, въпрос е на няколко дни. От сутринта се наслушахме на излъчвания, участия за Нотариуса, за Навални, за БТР-ите, само че не чухме доста думи за това, което през днешния ден означаваме - паметта на най-великия българин - Васил Левски. Това е преди всичко ", каза експертът по сигурност Славчо Велков в студиото на " Денят ON AIR ".

По думите му Бойко Рашков има задоволително размер от експертност и капацитет.

" Но той не е притеглен в работата на тази комисия. За мен това значи, че някой има интерес той да не взе участие в нея, тъй като той знае доста. Смелост е, че изнася такива данни. Дори в неделя разговарях с него, споделихме няколко неща. Загрижен съм за неговата персонална сигурност, защото той отиде и в друга конкретика. Така следва да бъде изслушан от комисията. Напълно поддържам това, което той сподели, удостоверявам някои неща, само че не е належащо 3 месеца комисия от политици и лаици да заседава, без водещи специалисти ", допълни Велков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че са нужни тъкмо 2 седмици, с цел да се разбере всичко - хората, които са управлявали Нотариуса, в случай че е бил помощник в някоя работа: " Ако е бил, нещата са още по-сериозни и към този момент приказваме не са пробив и проблеми в системите, а за пробив в законодателната и изпълнителната власт. Мафията не прости. Тя работи по този начин, както с Нотариуса - за нарушение на закона на омертата, се получава патрон в главата ".

" Мафията е безчовечна и невидима. Ако този случай тръгне към разплитане и стартират да се засягат ползи на лица, които са вътре в мафията и са на позиции, евентуално ще последват още изтезания, сходни на тези на Мартин Божанов. По-скоро е изработен опит да се заметат следите - една седмица отвод до телефона на убития и започването на оглед, и обиск в клуба една седмица след събитието ", акцентира специалистът.

Според него този случай има капацитет да се трансформира в " Осемте нотариуса ".

" Това следствие ще протече много с напрежение и с много опити да бъде разстройване, и в случай че се отиде обратно във времето - там ще има доста хора по веригата, които ще се възпротивят сега. Много хора ще се опасяват да кажат какво знаят. Безпокои ме това, че тази комисия не е основана напълно на паритетен принцип и че вътре в нея не участват хора, които могат и знаят по какъв начин се прави следствие ", безапелационен е Славчо Велков.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР