Бил ли е Мартин Нотариуса “гара разпределителна за обществени поръчки

...
Бил ли е Мартин Нотариуса “гара разпределителна за обществени поръчки
Коментари Харесай

Скандал! Екс шефът на НКЖИ Красимир Папукчийски вкарал  Мартин Нотариуса и Пепи Еврото  в държавните железници?

Бил ли е Мартин Нотариуса “гара разпределителна ” за публични поръчки в системата на Национална компания железопътна инфраструктура и с чие снизхождение някогашният началник на НКЖИ Красимир Папукчийски заема поста зам.-министър на превоза в служебния кабинет на Румен Радев? Отговор на тези въпроси, или най-малко на част от тях дават народни представители - членове на краткотрайната комисия, основана с цел да откри връзките на Божанов с висши представители на властта.

 

Ако имаме вяра на думите им, в пощите на депутатите бил постъпил сигнал до ДАНС, в който се твърди, че с посредничеството на доближения до Нотариуса юрист Велимир Атанасов, са се водили “доверителни диалози ” сред Красимир Папукчийски и представители на три консорциума, кандидатствали по социална поръчка за близо 300 млн. лева, които Европа отпуска за реорганизация и рационализация на железопътната линия София-Перник-Радомир, и по-специално на сектора Перник-Радомир.

 

В най-напреднала фаза била сделка “под масата ” с юридически индивид, който към този момент бил определен да изготви Подробен устройствен план и Технически план на същия сектор. Целта била въпросните компании да затворят цикъла, въпреки и през видимо не свързани с тях строителни компании.

Агентите на родното ФБР анализирали въпросните “технически неточности ”, направени от подчинените на Папукчийски от НКЖИ в тръжната документи и стигнали до обосновано съмнение, че въпросните “пропуски и неясноти ”, както повърхностно ги назовава министерството, били позволени за да паснат на техническите параметри за “суровини, елементи и други материали ”, с които компанията, желаеща да завоюва процедурата, работела. Нещо повече – сякаш сбърканите условия лепвали като ръкавица на параметрите, с които хипотетичният предстоящ реализатор оперирал на други обекти.

 

Засечени били и суми в изключително огромни по смисъла на закона размери, постъпили по сметката на въпросното адвокатско сдружение. Ако имаме вяра на източниците си, става въпрос за няколко транша на обща стойност 300 хиляди лева под формата на юридически и консултантски услуги, преведени към 4 адвокатски адвокатски фирми, свързани между тях. Общото кратно сред всички тях бил точно ортакът на Мартин Нотариуса, ето за какво можело да се направи обосновано съмнение, че разстреляният Божанов е бил основен фактор при определянето на спечелили в публичните поръчки, възлагани от НКЖИ.

 

Още по-показателен бил фактът, че след разкритията, тогавашният транспортен министър Николай Събев скоропостижно уволнява Папукчийски от поста, без обаче да стимулира решението си. Защо е било належащо да се работи толкоз тайно, в случай, че новината за пресечени далавери в областта на държавните железници би била огромна алена точка в актива на “Продължаваме смяната ” по това време? Отговорът още веднъж следва да търсим във връзките на Мартин Нотариуса по високите етажи на властта и даже в коридорите на Политическа партия.

 

Злите езици упорстват, че роля в съхраняването на Красимир Папукчийски и опазването му от бъдещо следствие, бил изиграл основен президентски консултант, за който имало значителни доказателства, че работил в колаборация с Мартин Божанов. Именно въпросният жител на “Дондуков ” настоял ексшефът на НКЖИ да не бъде даван на прокуратурата, т.к в противоположен случай щяла да лъсне групичката на Нотариуса и да се разплетат възли, които меко казано не трябвало да се пипат. Не и по това време. В удостоверение на екстравагантната теза идва и фактът, че единствено няколко месеца по-късно, през август 2022 година, Папукчийски възкръсва като зам.-министър на превоза в служебния кабинет на Румен Радев, чийто сектор още веднъж са железниците.

 

И до момента в който Мартин Нотариуса е разпределял стотици милиони евро дотации за ремонт на жп линии, директният му съперник в сенчестия лобизъм - Пепи Еврото, безусловно бил завзел НКЖИ от вътрешната страна, назначавайки свои довереници на основни длъжности.

 

По експлицитното гледище на някогашния зам.-министър на превоза Красимир Папукчийски, в БДЖ е внедрена като „ юридически съветник “ адв. Десислава Коцева, известна в адвокатските среди като прокси на сенчестия следовател Петър Петров – Петьо Еврото.

 

Коцева закупи популярност от присъединяване й в сагата „ Двете каки “, където в неналожителен диалог водещи български магистрати по роднински описват за операциите и корупционните практики в българската правосъдна система, намесата на политиците в нея и подчинението й на подмолни кръгове.

 

По-късно адв. Десислава Коцева се прояви и в престъпното завладяване отстрана на Петьо Еврото и на асансьорната фабрика „ Изамет “ със съдействието на българската прокуратура и Министерство на вътрешните работи. Използвайки закани и напън адвокатката принуждава Явор Златанов да трансферира притежаваните от него дялове на Петьо Еврото.

 

Вместо упрекнати и килия със северно ревю в Сливенския затвор, през днешния ден адв. Десислава Коцева, стартирана персонално от тогавашният заместник-министър Красимир Папукчийски, се пробва да рейдърства и в БДЖ. По познатата й методика, адвокатката привиква клиенти и снабдители на БДЖ, намерено и жестоко ги заплашва и притиска за постигане до правосъдни производства и плаването в нейна изгода на милионни възнаграждения, сочат медийни през 2023 година

 

Ще бъде ли привикан Красимир Папукчийски да дава пояснения пред парламентарната комисия за Мартин Нотариуса и за какво държавното обвиняване отхвърля да му образува произвеждане за корупция и спор на ползи, оставяме на Прокуратурата и Съда да отговорят.

Автор: crimesbg.com

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР