Бил Клинтън и Гери Адамс имаха кръгов“ спор на високопоставена

...
Бил Клинтън и Гери Адамс имаха кръгов“ спор на високопоставена
Коментари Харесай

Клинтън и Адамс имаха „кръгов“ спор за извеждане от експлоатация в Белия дом

Бил Клинтън и Гери Адамс имаха „ кръгообразен “ спор на високопоставена среща в Белия дом през 2000 година по отношение на извеждането от употреба, демонстрират архивни записи.

Срещата се организира съвсем две години след сключването на Споразумението от Разпети петък, когато продължаваха интензивни дипломатически старания за деактивиране на паравоенния боеприпас и осъществяване на промени в полицейските сили в Северна Ирландия.

Въпреки че господин Срещата на Адамс с президента на Съединени американски щати се възприема като позитивна стъпка за Шин Фейн, новоиздадените архивни файлове демонстрират, че е имало продължителна полемика по отношение на темпа на напъните за извеждане от употреба на ИРА.

В записка за четене на Уайт Заседанието на Камарата на представителите, извършено на 12 януари в 14:30 ч., подпечатано като „ видено от Taoiseach “, разказва в детайли „ оптимистичното “ въодушевление на господин Адамс преди срещата с господин Клинтън и искане за поверителност по отношение на равнището на присъединяване на Съединени американски щати.

В бележката се показва, че Рита О'Хеър...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР