Бил и Мелинда Гейтс се разведоха след близо три десетилетия

...
Бил и Мелинда Гейтс се разведоха след близо три десетилетия
Коментари Харесай

Бил и Мелинда Гейтс се разделят след 27 години брак


Бил и Мелинда Гейтс се разведоха след близо три десетилетия общуване
(снимка: Gatesnotes)

Бил Гейтс и брачната половинка му Мелинда – двама от най-големите филантропи в света – се разделят след 27 години брак. През последните две десетилетия те отстояваха дела от световното опазване на здравето до образованието посредством фамилната фондация. Заедно с милиардера вложител Уорън Бъфет, двамата основават и The Giving Pledge, акция, която предизвиква богатите хора да раздават по-голяма част от парите си.

„ След доста размишления и доста работа по връзките ни, взехме решение да сложим завършек на брака си ”, показа съоснователят на Microsoft в Twitter. „ През последните 27 години отгледахме три невероятни деца и изградихме фондация, която работи по целия свят, с цел да даде опция на всички хора да водят здравословен, работлив живот ”.

„ Продължаваме да споделяме религия в тази задача и ще продължим взаимната си работа във фондацията, само че към този момент не имаме вяра, че можем да израстваме дружно като двойка в тази последваща фаза от живота си ”, продължава от името на двамата. „ Ние желаеме пространство и дискретност за нашето семейство, когато стартираме да се ориентираме в този нов живот ”.

В изказване от фондацията споделят, че двойката ще продължи да образува тактиките на организацията, да пази нейните дела и да дефинира нейната тенденция.

Дженифър Гейтс, най-голямата щерка на двойката, показа посредством Instagram Stories: „ Това беше предизвикателство за цялото ни семейство. Все още се изучавам по какъв начин най-добре да поддържам личния си развой и страсти, както и членовете на фамилията ”.

Бил Гейтс направи своето благосъстояние посредством Microsoft, на която е съосновател от 1975 година, напомня. В момента той е четвъртият най-богат човек в света с чиста стойност от 124 милиарда $, съгласно Forbes.

Гейтс се срещна с Мелинда Гейтс малко откакто тя стартира работа в Microsoft през 1987 година „ Изминаха много месеци, преди той най-сетне да ме предложения ”, показа Мелинда в изявление с Робин Робъртс през 2016 година

Документален филм от Netflix за 2019 година, наименуван Inside Bill’s Brain: Decoding Bill Gates, се концентрира върху живота на Бил Гейтс след Microsoft като човеколюбец и съосновател на Фондация Bill & Melinda Gates и преглежда в резюме връзката на двойката.

„ Тя доста наподобява на мен в това, че е оптимист и се интересува от просвета. Тя е по-добра с хората от мен ”, споделя Бил Гейтс в документален филм на Netflix от 2019 година за живота на фамилията. „ В връзките ни има доста комизъм и можем да се майтапим с нещата ”, прибавя Мелинда Гейтс.

От 2000 година до момента Фондация „ Бил и Мелинда Гейтс ” е похарчила 53,8 милиарда $, „ борейки се с най-големите неравенства в света ”, съгласно уеб страницата на организацията. Миналия април фондацията съобщи, че насочва напълно своето внимание към пандемията от ковид, като в същото време остава ангажирана с главните си области като понижаване на инфекциозните болести, унищожаване на крайната беднотия и възстановяване на публичното обучение в Съединени американски щати.

Фондацията даде обещание 125 милиона $ в поддръжка на интернационалните старания за създаване и разпространяване на Covid-19 диагностика, лечения и ваксини.

Новината за раздялата на Бил и Мелинда Гейтс идва две години откакто създателят на Amazon Джеф Безос и Макензи Скот оповестиха развода си. Оттогава Скот стана деен помощник на хранителни банки, незабавни фондове и услуги за уязвимите, като раздаде 4 милиарда $ за няколко месеца.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР