Бил и Мелинда Гейтс са една от най-успешните двойки в

...
Бил и Мелинда Гейтс са една от най-успешните двойки в
Коментари Харесай

Три урока по лидерство, които може да научим от развода на Бил и Мелинда Гейтс

Бил и Мелинда Гейтс са една от най-успешните двойки в историята. Те са познати на света като милиардери и едни от най-големите филантропи. Но рано или късно всяко начало стига до своя край и за изненада или не, преди месец пристигна новината за техния бракоразвод, написа Entrepreneur.

Макар, че новината не звучи напълно позитивно, не пречи да се огледа от поучителната страна на нещата. Ето три лидерски урока от развода на Мелинда и Бил.

Определяйте сами триумфа си

Когато бракът завърши, най-лесно е той да бъде систематизиран като неуспех. Това обаче не е напълно верен метод. Успехът за един човек, може да бъде краен неуспех за различен.

За множеството двойки може би триумфът значи благополучен живот, дом за децата и други, без значение от това дали бракът им е приключил или продължава.

Би било добре за водачите да научат и този урок. Докато развивате бизнеса си, ще има и възходи и падения. Някои ще дефинират неуспеха като краен неуспех. Ако позволите на другите да дефинират вашия триумф (или неуспех), тогава ще се вслушвате единствено в рецензиите и няма да имате поле за напредък.

Всички партньорства търпят развиване

Това е мъчно за осъзнаване, само че всички всички връзки, бизнес или не, се развиват с течение на времето. Понякога това е за положително, а от време на време се стига до доста сложното решение за преустановяване на партньорството.

В началото на всяко огромно партньорство е задачата - повода двама души или организации да се обединят. По пътя към постигането на задачата обаче, за някоя от страните може да излязат нови хоризонти и партньорството, което на пръв взор наподобява чудесна опция, се трансформира в проблем.

Може и да е мъчно да вземем решението да се разделим с дълготраен бизнес сътрудник, само че е добре да знаем, че в последна сметка може и да е за положително.

Да сме почтени е от основно значение

Да осъзнаем, че е пристигнало времето да се разделим с сътрудник - било то бизнес или не - може да бъде мъчно. Да бъдеш почтен с колегата е от значително значение за връзките.

При евентуално анулиране на бизнес връзките може да се усещаме уязвими и несигурни, само че би трябвало да разберем, че изискуем на бизнеса си най-хубавото решение. Истината постоянно става ясно и най-добре е да бъдем почтени с колегата си в точния момент. Ако бизнес сътрудникът не е в положение да отговори на значимите за вас потребности, може би е време за смяна.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР