Бил Гейтс вече официално потвърди смъртта на Windows смартфоните, като

...
Бил Гейтс вече официално потвърди смъртта на Windows смартфоните, като
Коментари Харесай

Бил Гейтс погреба Windows Phone. И избра Android пред iOS

Бил Гейтс към този момент публично удостовери гибелта на Windows смарт телефоните, като разгласи, че той самият към този момент е минал на Android устройство. Основаната от него компания разгласи, че стопира производството и поддръжката на Windows Phone през юли поради острия спад на потребителския интерес.

През първото тримесечие на 2017 година пазарният дял на дребната беше едвам 0,1%, демонстрират данните на анализаторската компания IDC. Вече даже Гейтс е решил да премине към Android, като обаче не показва каква тъкмо марка смарт телефони употребява.

Той обаче показва, че устройството му има " доста Microsoft програмен продукт ". Най-богатият човек в света обаче споделя в изявление за Fox News, че е предпочел операционната система на Гугъл,вместо iPhone, работещ с iOS.

 Краят на една епоха: Microsoft се сбогува с Windows Phone
Краят на една епоха: Microsoft се сбогува с Windows Phone

Компанията стопира поддръжката на мобилната платформа

Разбира се, това не е изненадващо, като се има поради, че Microsoft и Apple са съперници от години.

Все отново Бил Гейтс признава, че продуктите на Apple правят чудесна работа, само че отбелязва, че към момента работи единствено на основани на Windows компютри.

В изявлението милиардерът споделя още за другарството си със Стив Джобс: " Приятелството ни със Стив го имаше във всички аспекти. Особено през последните години то се затвърди, до момента в който той се бореше с рака. Той и аз имахме доста общо... Стив беше талант. Абсолютно необикновен. ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР